Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μια δουλειά για τη χήρα του Δ. Παπαδόπουλου

Έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό κάνουν από την Κεφαλονιά ο νομάρχης Διονύσιος Γεωργάτος και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νικόλαος Βαλιανάτος, προκειμένου να βρεθεί μια δουλειά για τη χήρα, και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, ενός εργάτη που έχασε τη ζωή του πριν από μερικά χρόνια στην προσπάθειά του να σώσει έναν συνάνθρωπό του που πνιγόταν στη θάλασσα.


Η τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στις 4 Ιουλίου 2002 στην παραλία «Αμμες» της περιοχής Σβορωνάτων του Δήμου Λειβαθούς Κεφαλονιάς. Εκεί ο 47χρονος Δημήτρης Παπαδόπουλος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει από πνιγμό έναν άγνωστο σε αυτόν άνθρωπο, τον Κεφαλονίτη Σπύρο Μαρκάτο. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που καταγόταν από τα Γρεβενά, ζούσε στην Κεφαλονιά με τη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας οκτώ, πέντε και τριών χρονών τότε, δουλεύοντας σε κατασκευαστική εταιρεία ως απλός εργάτης. Παρά την πράξη ανθρωπιάς του 47χρονου εργάτη, η επιχείρηση διάσωσης που έκανε για τον συνάνθρωπό του κατέληξε σε τραγωδία καθώς και οι δύο έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα.

Οπως είπε στην «Ε» ο νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, πραγματοποίησε τότε ειδική συνεδρίαση και εξέδωσε σχετικό ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο, μεταξύ των άλλων, ζητούσε από την τότε κυβέρνηση την έμπρακτη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ομως ούτε η τότε, αλλά ούτε και η σημερινή κυβέρνηση ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για την εύρεση μιας δουλειάς στη γυναίκα του άτυχου εργάτη, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα άνεργη.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=204848

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/1/11 19:02

    Ο Δημήτρης ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
    Και μόνο γι αυτό πρέπει να βοηθηθεί η οικογένειά του. Κάντε κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή