Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

11 Σεπτεβρίου: Θεωρίες Συνομωσίας

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου

08:46. Η πτήση 11 της American Airlines (Boeing 767-223) προσκρούει στο κτήριο 1 του World Trade Center
09:02. Η πτήση 175 της United Airlines 175, (Boeing 767-222) προσκρούει στο κτήριο 2
09:37. Η πτήση 77 της American Airlines (Boeing 757-223) προσκρούει στο Πεντάγωνο
09:59. Το κτήριο 2 (2WTC) καταρρέει
10:03. Η πτήση 93 της United Airlines (Boeing 757-222) συντρίβεται 240 χιλιόμετρα από τη Washington
10:28. Το κτήριο 1 (1WTC) καταρρέει
17:20. Το κτήριο 7 (7WTC) καταρρέει

Στα χρόνια που ακολούθησαν την μοιραία αυτή ημέρα, όλα τα μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού τους για να εξετάσουν τα πρόσωπα κλειδιά. Από κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι εμπειρογνώμονες και επιστήμονες. Η αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει πειστικές εξηγήσεις όχι μόνο έθρεψαν τις θεωρίες συνομωσίας αλλά τις βοήθησαν να φιλοξενηθούν και στα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης. Το MEN 24 σας παρουσιάζει τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ποτέ.


Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν (δεν) αποποιείται την ευθύνη της επίθεσης

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στις τρεις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την 11η Σεπτεμβρίου δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο World Trade Center. Στην πρώτη δήλωση (16 Σεπτεμβρίου 2001) αρνείται πλήρως την ευθύνη της ενέργειας αν και την επιδοκιμάζει. 2 μήνες μετά παραδέχεται ότι είχε γνώση των επικείμενων επιθέσεων αλλά αρνείται τη συμμετοχή του. Στις 27 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι η τρομοκρατία εναντίον της Αμερικής είναι ευλογημένη αλλά δεν κάνει καμία παραδοχή.

Η πρώτη καταγεγραμμένη ομολογία της συμμετοχής του έγινε με ηχογραφημένο μήνυμα το 2004 λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές. Στο μήνυμα αυτό δικαιολογεί την πράξη του ως απάντηση στις αδικίες εις βάρος του μουσουλμανικού κόσμου και τις παρουσιάζει ως μάχη για την ελευθερία. Σίγουρα η επιλογή της συγκυρίας δημιουργεί ερωτηματικά αλλά η αυθεντικότητα της δήλωσης δεν αμφισβητήθηκε.

Τέλος στο πιο πρόσφατο βίντεο (21 Μαΐου 2006). o Μπιν Λάντεν φαίνεται να λέει ότι ο ίδιος καθοδήγησε τους 19 τρομοκράτες, ενώ στην ίδια ταινία εμφανίζονται οι αεροπειρατές Hamza al-Ghamdi and Wail al-Shehri, που προετοιμάζονται για την επίθεση.

Οι αμερικάνοι αναλυτές αποδίδουν την καθυστέρηση της ανάληψης της επίθεσης σε επικοινωνιακούς ελιγμούς. Η πνευματική ηγεσία του μουσουλμανικού κόσμου, μετά την επίθεση και την επέμβαση των αμερικανών στο Αφγανιστάν, άσκησε έντονη κριτική στον Μπιν Λάντεν .

Οι υπηρεσίες πληροφοριών (δεν) ήταν ενήμερες για την επικείμενη επίθεση

Ο πρώην υπουργός περιβάλλοντος της Βρετανίας, σε άρθρο του στη Guardian το 2003, υπαινίχθηκε την πιθανότητα συγκεκριμένα άτομα στην αμερικανική κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα να γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις. Η θεωρία δεν υποστηρίζει την συμμετοχή τους στις επιθέσεις αλλά το ότι είχαν αρκετές πληροφορίες για να τις αποτρέψουν και δεν το έκαναν.

Ο John O'Neill, πράκτορας του FBI και ειδικός σε θέματα Al-Qaeda, ειδοποίησε την υπηρεσία του για τον κίνδυνο μια τέτοιας επίθεσης το 2000. Στα μέσα του 2001 υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά από μια υπόθεση διαρροής απόρρητων πληροφοριών στους New York Times Η ιστορία του παρουσιάζεται στο πρόγραμμα The Man Who Knew (WGBH, 2002).

Κανένα ωστόσο έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει ειδοποίηση συγκεκριμένα για επικείμενη επίθεση στο World Trade Center, δεν ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος Μπους (δεν) γνώριζε για τις επιθέσεις εκ των προτέρων

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ο πρόεδρος Μπους βρισκόταν στο δημοτικό σχολείο Booker Elementary School. Εκεί πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του για τις επιθέσεις. Στις 4 Δεκεμβρίου σε μια συνάντηση στο δημαρχείο του Orlando, Florida περιέγραψε την αντίδραση του στα γεγονότα ως εξής: «Καθόμουν έξω από τη σχολική αίθουσα όταν είδα ένα αεροπλάνο στη τηλεόραση να προσκρούει στον πύργο. Σκέφτηκα ότι εδώ πρόκειται για ένα πολύ κακό πιλότο και ένα τραγικό ατύχημα. Μπαίνοντας λίγο αργότερα στην τάξη με ειδοποίησαν ότι ένα δεύτερο αεροπλάνο χτύπησε τον νότιο πύργο και ότι η Αμερική δεχόταν επίθεση». Στις 5 Ιανουαρίου έκανε την ίδια περίπου δήλωση στο δημαρχείο του Ontario, California.

Οι ερευνητές των γεγονότων της επίθεσης θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Αμερικής είχε πρότερη γνώση των επιθέσεων καθώς η πρώτη πρόσκρουση στους δίδυμους πύργους δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Αντίθετα ένας από του εκπροσώπους τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι περιγραφές του Προέδρου οφείλονται σε λανθασμένη ανάμνηση των γεγονότων.

Η κατάρρευση των δίδυμων πύργων (δεν) ήταν μια ελεγχόμενη κατεδάφιση με εκρηκτικά

Κανένα κτήριο με μεταλλικό σκελετό δεν είχε καταρρεύσει από φωτιά πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Ο τρόπος της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων προκάλεσε έκπληξη στην κοινότητα των μηχανικών στην Αμερική. Η κατάρρευση τους ήταν σχεδόν κατακόρυφη, αλυσιδωτή (όροφο με όροφο, από πάνω προς τα κάτω) και εξελίχθηκε με ταχύτητα σχεδόν ελεύθερης πτώσης. Η κατάρρευση συνοδεύτηκε από ένα σύννεφο πυροκλαστικής σκόνης που απελευθερώθηκε συμμετρικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η θερμοκρασία που χρειάζεται για να λειώσουν τα μεταλλικά στοιχεία του σκελετού είναι 1500 βαθμοί Κελσίου ενώ η θερμοκρασία από την ανάφλεξη των καυσίμων των αεροσκαφών δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 400 με 800 βαθμούς Κελσίου. Το ανώτερο τμήμα του νότιου πύργου κατέρρευσε υπό γωνία 20 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο και παρόλα αυτά συνέχισε να το συνθλίβει κατακόρυφα. Κάτι τέτοιο παραβιάζει μια θεμελιώδη αρχή της φυσικής, το νόμο της διατήρησης της ορμής. Τα υπερκείμενα τμήματα προσγειώθηκαν σε χρόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα, σαν τα υποκείμενα να μην προέβαλλαν καμία αντίσταση.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στην ανάπτυξη της θεωρίας της ελεγχόμενης κατεδάφισης με εκρηκτικά. Ο Steven Jones, φυσικός στο Brigham Young University, υιοθετώντας τη θεωρία, δήλωσε ότι η κατάρρευση λόγω βαρύτητας (το πάνω τμήμα συνθλίβει το κάτω) αψηφάει τους νόμους της φυσικής και η αδυνατεί να εξηγήσει τα ευρήματα. Υποστήριξε ότι μόνο εκρηκτικά με κεντρικό συστατικό το θερμίτη θα μπορούσαν να επιτύχουν θερμοκρασίες ικανές να λιώσουν ατσάλινα στοιχεία. Παράλληλα διενεργώντας αυτοψία εντόπισε υπολείμματα που δικαιολογούν την παρουσία ενώσεων θερμίτη στη σκόνη και τα σίδερα των συντριμμιών.

Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα οδήγησε την αμερικανική κυβέρνηση στη ανάθεση μιας τριετούς έρευνας στο National Institute of Standards and Technology. Μερος των απαντήσεων δημοσιεύεται στο περιοδικό Popular Mechanics. Η απάντηση του επίσημου κράτους ήταν ότι τα μεταλλικά στοιχεία του σκελετού θερμαινόμενα στους 600 βαθμούς Κελσίου χάνουν έως και 50 % της αντοχής τους. Υπό το βάρος των υλικών των πατωμάτων και της πίεσης του υπερκείμενου τμήματος μπορούν να καταρρεύσουν. Η συμπίεση του αέρα στους ορόφους ευθύνεται για την εκτόξευση του πυροκλαστικού νέφους.

Η κατάρρευση του κτηρίου 7 (δεν) ήταν προσχεδιασμένη

Το κτήριο 7 βρισκόταν σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο από το σύμπλεγμα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Έτσι ήταν εκτεθειμένο σε πολύ λιγότερες φθορές από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων. Επίσης ήταν πολύ νεότερης τεχνολογίας με πιο ανθεκτικά μεταλλικά στοιχεία και μόνο 47 ορόφους. Ωστόσο 7 ώρες μετά κατέρρευσε και αυτό με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Κάθετα και συμμετρικά.

Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου Larry Silverstein σε δηλώσεις του στο ντοκιμαντέρ America Rebuilds (PBS, 2002) ανέφερε ότι μετά από πρόταση της πυροσβεστικής συμφώνησε στην κατεδάφιση του κτηρίου την ίδια μέρα. Το γεγονός αυτό, ενισχύει τους ισχυρισμούς για προσχεδιασμένη ενέργεια αφού η τοποθέτηση εκρηκτικών για μια συμμετρική κατεδάφιση απαιτεί μήνες.

Επιτείνοντας τη σύγχυση, ανασκεύασε τις δηλώσεις του περί κατεδάφισης και ευθυγραμμίστηκε με την εκδοχή της κατάρρευσης. Διευκρινίζοντας, υποστήριξε ότι στην επικοινωνία του με την πυροσβεστική χρησιμοποίησε τον όρο pull (…them out) και όχι pull it (…down). Δηλαδή ότι συμφώνησε στην απομάκρυνση των πυροσβεστών αφού δεν μπορούσαν να περιορίσουν τη φωτιά και όχι σε κατεδάφιση.

Το πόρισμα της NIST σχετικά με το κτήριο 7 καταλήγει στο ότι η κατάρρευση του ήταν αποτέλεσμα των φθορών που υπέστη λόγω της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων, της φωτιάς που προκλήθηκε στο εσωτερικό του από ανάφλεξη δεξαμενών με καύσιμα και του ασυνήθιστα υψηλού βάρους των πατωμάτων του.

Το Πεντάγωνο (δεν) χτυπήθηκε από πύραυλο ή μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Το χτύπημα στο πεντάγωνο είναι από τις πιο αντιφατικές περιπτώσεις. Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την επίθεση, αφήνουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την φύση του αντικειμένου που προσέκρουσε στο κτήριο.

Η τρύπα στον δακτύλιο c του κτηρίου έχει μόλις 3,5 μέτρα διάμετρο. Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της τρύπας στον εξωτερικό δακτύλιο e, που κατέρρευσε, κάνουν λόγο για περίπου 12 μέτρα ενώ δεν υπάρχουν αποτυπώματα από τις πτέρυγες του πάνω στο κτήριο. Και όλα αυτά όταν ένα Boeing 757-200 έχει άνοιγμα φτερών 38 μέτρα, μήκος 47,3 και ύψος 13,6 μέτρα.

Το γρασίδι ακριβώς έξω από το σημείο της πρόσκρουσης είναι σχεδόν άθικτο και δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα μεταλλικά συντρίμμια μέσα και έξω από το κτίριο. Τι έγινε το αεροσκάφος; Όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το ότι η λάμψη από την έκρηξη (καταγεγραμμένη σε βίντεο) είναι άσπρη και όχι κίτρινη, όπως στους δίδυμους πύργους, οδήγησαν στη διατύπωση της θεωρίας ότι δεν επρόκειτο για Boeing 757 αλλά για πύραυλο ή μικρότερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ότι και να ήταν, οι αμερικανικές υπηρεσίες έσπευσαν να κατασχέσουν τα βίντεο από τις γειτονικές επιχειρήσεις και να καθαρίσουν το χώρο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν μόνο 5 καρέ στα οποία δεν φαίνεται κανένα ιπτάμενο αντικείμενο και εμφανίζουν έντονα στοιχεία αλλοίωσης. Πρόσφατα μάλιστα αποδείχθηκε φιάσκο και η ανακοίνωση της δημοσίευσης ενός τέτοιου βίντεο από μια μη κυβερνητική οργάνωση επιτήρησης της δικαιοσύνης.

Χωρίς ουσιαστική απάντηση στην απουσία ευρημάτων, η μοναδική τεκμηρίωση για την πρόσκρουση αεροπλάνου είναι η μαρτυρία της μηχανικού Allyn E. Kilsheimer που έφτασε πρώτη στο χώρο. Η Kilsheimer έχει δηλώσει ότι έπιασε με τα ίδια της τα χέρια ανθρώπινα μέλη, την ουρά του αεροσκάφους και άλλα ευρήματα.

Η πτήση 93 (δεν) καταρρίφθηκε από μαχητικά αεροσκάφη

Τα στοιχεία που υποστηρίζουν τη θεωρία αυτή δεν είναι πολλά. Ωστόσο ο ισχυρισμός ότι η πτήση 93 καταρρίφθηκε έχει φιλοξενηθεί σε έγκυρα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC. Σε ντοκιμαντέρ του βρετανικού καναλιού αναφέρθηκε ότι ελαφρά υλικά βρέθηκαν σε απόσταση έως και 8 μίλια από τον πυρήνα των συντριμμιών κάτι που συνηγορεί σε έκρηξη στο αέρα. Επίσης δεν αμφισβητείται από κανένα ότι τμήμα της μιας μηχανής του αεροσκάφους βρέθηκε περίπου 270 μέτρα μακριά. Τέλος οι ρεπόρτερ της εκπομπής αναφέρουν ότι υπάρχει μια ασυνέχεια 3 λεπτών στις απομαγνητοφωνήσεις των μαύρων κουτιών.

Το πόρισμα της επιτροπής 9/11 που συστάθηκε για να διερευνήσει τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι κατηγορηματικό ότι πρόκειται για συντριβή και όχι για κατάρριψη. Είναι πέρα για πέρα επιβεβαιωμένο ότι οι επιβάτες επιχείρησαν να ανακαταλάβουν το αεροσκάφος ενώ, όπως αναφέρει το site Popular Mechanics, δεν είναι διόλου απίθανο μια μηχανή να αναπήδησε στο έδαφος και να μεταφέρθηκε σχεδόν 300 μέτρα μακριά.

Αλήθεια ή ψέματα ο χρόνος (δεν) θα δείξει!

πηγές: http://rc-cafe.blogspot.com και men24.gr

4 σχόλια:

  1. Δαίμονας11/9/10 11:15

    Αν η πηγή είναι το rc-cafe γιατί λέει "το ΜΕΝ24 σας παρουσιάζει"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω είναι απλό το rc-cafe έχει πάρει το κομμάτι απο το ΜΕΝ24....όπως φαντάζομαι οτι και το ΜΕΝ24 δεν τα σκεφτηκε όλα αυτά...αλλά κάπου τα διάβασε.....
    Τες πα εγω δεν εχω τροποιποιήσει καθόλου το κείμενο και εχω βάλει τη πηγή απο όπου το πήρα....
    Σε κάλυψα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη δημοσίευση προστέθηκε και η πηγή που αφορά το men24.gr. Οπότε καλύψαμε και τις ανησυχίες περί πνευματικών δικαιωμάτων του Δαίμονα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εντάξει blogging κάνουμε όχι διδακτορική διατριβή!!!χαλαρώστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή