Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Απειλείται με κλείσιμο το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων

Παρόλη την απόλυτη απουσία βαθμολογικής αξιολόγησης, το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων δεν κατάφερε να συμπληρώσει τις προσφερόμενες θέσεις.Σε μια ίσταστη προσπάθεια να προσελκύσει υποψήφιους μπήκε στο μηχανογραφικό με νέα ονομασία,(αρχικά λεγόταν Βιολογικής Γεωργίας) όμως και πάλι δεν προτιμήθηκε απο τους υποψήφιους. Καταποντίστηκε κοντά στα 1800 μόρια και δε το δήλωσαν ούτε αυτοί που έδωσαν σχεδόν λευκή κόλλα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, στα πλαίσια των γενικότερων μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν πολλά τμήματα της περιφέρειας τα οποία δεν καταφέρνουν να προσελκλυσουν υποψήφιους।Είναι πιθανό μέσα σε αυτά να είναι και το τμήμα του Αργοστολίου. Αυτό θα συμβέι πριν ολοκληρωθούν οι μεταρρθυμίσεις το 2013-2014.

Η κατάργηση της βάσης του 10 αποκάλυψε, το τεράστιο πρόβλημα στη παιδεία και το τρομακτικά χαμηλό επίπεδο πολλών αποφοίτων του λυκείου οι οποίοι φέτος, πέρασαν στα ΤΕΙ σχεδόν με λευκές κόλλες।Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως αυτά τα παιδιά θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολής που πέτυχαν αλλά και πιό είναι τελικά το επίπεδο των σχολών αυτών και ποιά είναι αξία του επιστημονικού αντικείμένου που υποστηρίζουν.

Αυτό που είναι πραγματικά λυπηρό είναι οτι, το αντικείμενο της Βιολογικής Γεωργίας είναι πραγματικά πολύ αξιόλογο και θα έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί με περισσότερη σοβαρότητα απο το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να υποστηριχθεί ακαδημαϊκά, να αναπτυχθεί και να προσφέρει ένα μη κορεσμένο επαγγελματικό δρόμο σε πολλά νέα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου