Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Κεφαλονιά:Το νησί των Υπουργών βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Η Ρόδος έμεινε στην ιστορία ως το νησί των Ιπποτών, αλλά αρκετά μίλια δυτικότερα, στο Ιόνιο, υπάρχει και το νησί των Υπουργών। Η Κεφαλονιά εκτός από μάντολες, ρομπόλα και φέτα, βγάζει τους δικούς της σύγχρονους … ιππότες, και δικαίως έχει αναδειχθεί ως το νησί των Υπουργών!


ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ


ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρόσοψη στην κεντρική είσοδο του σπιτιού της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο χωριό Ντομάτα (υπάρχει και χωριό Κρεμμύδι στο νησί) χρονολογείται από το 1820। Την παλαιότητα της εισόδου προδίδουν οι δύο εντυπωσιακοί μαρμάρινοι κίονες που βρίσκονται στα πλάγια της μεγάλης ξύλινης εξώπορτας. Οι ρίζες της οικογένειάς της στην Κεφαλονιά είναι πάρα πολύ παλιές. Σε εκείνο το αρχοντικό η υπουργός Υγείας βρίσκει καταφύγιο και ηρεμεί από τις πολιτικές φουρτούνες. Το σπίτι διαθέτει μεγάλο κήπο με πολλά δένδρα και λουλούδια, τα οποία περιποιείται ένας ντόπιος κηπουρός. Επίσης, διαθέτει οχτώ πηγάδια, αλλά το νερό που βγαίνει από τη γη δεν είναι πόσιμο από όλες τις πηγές.
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Το σπίτι όπου ξεκουράστηκε το φετινό καλοκαίρι για δύο εβδομάδες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανήκει στον σύζυγό της Κεφαλονίτη πρώην υπουργό κ। Γεράσιμο Αρσένη και βρίσκεται στο χωριό Σπαρτιά, κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Αίσθηση προκαλεί ο ψηλός δενδροφυτευμένος φράχτης που καλύπτει περιμετρικά το κτίσμα. Αν κάποιος πάει από την πίσω πλευρά, όπου υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, θα δει να ξεδιπλώνεται μπροστά του η εξοχική κατοικία με τον μεγάλο κήπο και την πισίνα, στην οποία τα εγγόνια της κυρίας Κατσέλη διασκέδασαν και χαλάρωσαν αυτό το καλοκαίρι. Στο οικόπεδο υπάρχουν, εκτός από το κεντρικό σπίτι, ξενώνες και χώροι αποθήκευσης. Ο κήπος διαθέτει λουλούδια όλων των ειδών, ενώ κοντά στην πισίνα η κυρία Κατσέλη έχει τοποθετήσει μια αιώρα για να χαλαρώνει κάτω από τη σκιά των δένδρων.

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ & ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ:
Στην περιοχή της Λειβαθούς στα νότια της Κεφαλονιάς βρίσκεται η παραλία Αϊ-Χέλης। Εχει αμμουδιά, καθαρά νερά και οι λουόμενοι περπατούν αρκετά μέτρα μέσα στο νερό. Κλείνεται στις δυο της άκρες από μεγάλους λόφους που δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Στην άκρη του ενός λόφου έχει χτιστεί το σπίτι του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρου Ευθυμίου, ενώ στον απέναντι λόφο ο πρώην υπουργός Παιδείας μπορεί να δει την εξοχική κατοικία του συντοπίτη του πρώην υπουργού κ. Χρίστου Βερελή.
Ο κ। Ευθυμίου μένει στο ψηλότερο σημείο του λόφου, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού. Η θέα που έχει από το μπαλκόνι του είναι απίστευτη και θα τη ζήλευε και ο πιο απαιτητικός καλλιτέχνης. Δεν διαθέτει πισίνα, όπως θα περίμεναν πολλοί, αφού στην παραλία μπορούν να κατέβουν με τα πόδια. Για να φτάσει κανείς στο ησυχαστήριο του κ. Ευθυμίου θα πρέπει να διασχίσει έναν χωματόδρομο, ο οποίος καταλήγει στην είσοδο της βίλας.
Το σπίτι του κ। Βερελή, που είναι από το 1990, διαθέτει μεγάλο κήπο με δένδρα και φυτά, ενώ στο μπροστινό σημείο, όπου βλέπει πιάτο όλο το Ιόνιο, βρίσκεται η πισίνα της βίλας. Και αν ο πρώην υπουργός δεν θέλει να απολαύσει το μπάνιο του στο χλώριο, πέτρινα σκαλάκια δημιουργούν άμεση πρόσβαση στην παραλία.

απο: πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου