Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Γλυπτά στον κήπο

Έως τις 31 Αυγούστου συνεχίζεται η εικαστική έκθεση «Γλυπτά στον Κήπο» που φιλοξενείται στον Βοτανικό Κήπο στο Αργοστόλι.

Γνωστοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα παρεμβαίνουν εικαστικά με τα γλυπτά τους σε έναν χώρο με πλούσια φυσική ομορφιά που διατηρεί και αναδεικνύει την τοπική Επτανησιακή χλωρίδα αλλά και την παράδοση του τόπου.

Η εικαστική έκθεση τονίζει την ποικιλομορφία της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης και περιλαμβάνει γλυπτά, ηχητικές εγκαταστάσεις, διαδραστικά έργα, μια ζωγραφική επέμβαση στο περίπτερο του Bοτανικού Kήπου από την Τίνα Καραγεώργη και μια επιτόπου επέμβαση σε πέτρα τοπικού λατομείου του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς Κρις Γιανάκου.

Τα έργα του κήπου προτρέπουν τους επισκέπτες να αλλάξουν αιφνίδια παραστάσεις, να ταυτιστούν με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», να περιπλανηθούν σε πραγματικά αλλά και φανταστικά μονοπάτια και να διεισδύσουν στα διάσπαρτα εικαστικά έργα που αφηγούνται μικρές ιστορίες.

Στην εικαστική έκθεση του κήπου συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου, Λυδία Βενιέρη, Εριέττα Βορδώνη, Κώστας Βρούβας, Κωστής Γεωργίου, Κρις Γιανάκος, Νάσσος Δάφνης, Στέλιος Διαμαντάκης, Κώστας Δικέφαλος, Τίνα Καραγεώργη, Χάρης Κοντοσφύρης, Αφροδίτη Λίτη, Μάριος Λοβέρδος, Θεόδωρος Στάμος, Στέργιος Στάμος, Νάκης Ταστσιόγλου, Φίλιπ Τσιάρας, Δημήτρης Φόρτσας, Έρση Χατζηαργυρού και Μαρκ Χατζηπατέρας.

Τα «Γλυπτά στον Κήπο» οργάνωσε το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου από το Αργοστόλι και η Λιάνα Σκουρλή, ενώ την επιμέλεια έχει αναλάβει η Ιστορικός Τέχνης Μπία Παπαδοπούλου.

Πληροφορίες: Βοτανικός Κήπος, Αργοστόλι, Κεφαλονιά, 26710 26595-6.



skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου