Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επικοινωνία και κοινωνία

Σειρά Ομιλιών: Επικοινωνία και κοινωνία

Θέμα: «Η συμβολή του φυσικού στοιχείου και της τοπικής παράδοσης και παραγωγής στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης»

Συνεχίζεται την Τετάρτη 13/4/2011 στις 19:00 η σειρά ομιλιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία, που διοργανώνει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι. Την εισήγηση θα κάνει η κυρία Αλεξάνδρα Λάντου και θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο το φυσικό περιβάλλον, το παραδοσιακό στοιχείο και τα προϊόντα της γηγενούς παραγωγής, μπορούν να συνεισφέρουν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας και στην ανάδειξη και αναβάθμιση των Νησιών μας από οικονομικής, τουριστικής και πολιτικής άποψης.
Θα δοθεί έμφαση τόσο σ΄εκείνα τα στοιχεία που μπορούν ν' αξιοποιηθούν επωφελώς για τα Νησιά μας, όσο και στον μηχανισμό με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι ο τοπικός πληθυσμός μπορεί να συμμετέχει ενεργά τόσο ως μοχλός, όσο και ως κοινωνός μιας επιτυχημένης, αναπτυξιακής πορείας.
Στο τέλος κάθε ομιλίας, οι φοιτητές οργανώνουν αντιπαράθεση (debate) πάνω στα κρισιμότερα ζητήματα που αναπτύχθηκαν. Με τον τρόπο αυτό, προβάλλουν τις δικές τους απόψεις ενώ παράλληλα καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες όπως η παρουσίαση ενώπιον κοινού και η αποτελεσματική οργάνωση σκέψεων και επιχειρημάτων.
Οι ομιλίες είναι ανοιχτές στο κοινό. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις ομιλίες και τα Debate, στο Νέο κτίριο του Τμήματος στη Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους συμμετέχουν στις ομιλίες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την παρουσία του στην τελευταία ομιλία τον Αντι-περιφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Σωτήρη Κουρή.
Ακόμη περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος http://dse.teiion.gr/. Επίσης όποιος επιθυμεί να ενημερώνεται άμεσα για τις δράσεις του Τμήματος μπορεί να το κάνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας στο Facebook στη διεύθυνση http://www.facebook.com/teiion

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου