Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, το μεσημέρι της Πέμπτης, 3/3/2011, δέχθηκε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων, κ. κ. Παναγή Γεράκη, Στέλιο Κυριακάτο, Αριστείδη Μοσχοπουλο, Διονύσιο Δρακάτο, Νίκο Σκλαβουνάκη, Πολύμνια Καλούρη και Μέμη Γεράκη.
Τα μέλη του Δ. Σ. κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο εξέθεταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις θέσεις τους για φλέγοντα θέματα του τόπου που ζητούν λύση, όπως:
* Ζ.Ο.Ε. Αργοστολίου και Ληξουρίου
* Αρτιότητα ακινήτων εκτός σχεδίου
* Αδυναμίες – ατέλειες σχεδίων πόλεων
* Κατάτμηση ακινήτων
* Διευθέτηση πολεοδόμησης Λάσσης
* Δασικό
* Περιμετρική Αίνου – Παράκτια ζώνη
* Δυσβάστακτη φορολογία ακινήτων
* Έργο εθνικής οδού Κρανιάς – Πληρωμή ιδιοκτητών
* Αδυναμίες μελέτης και κατασκευής της οδού Κρανιάς
* Αναπαλαίωση γέφυρας Δεβοσέτου
* Παράλληλη ζεύξη γέφυρας
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής τους δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του για στήριξή τους μέσα στα νόμιμα πλαίσια που του δίνεται από το πλαίσιο της νέα διοικητική διαμόρφωση. Τους πρότεινε συγκεκριμένη πορεία διαδικασιών που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες προτάσεις, επί των αναφερομένων θεμάτων. Τους ζήτησε να έχουν άμεση συνεργασία με το τοπικό Τ.Ε.Ε. προκειμένου να διαμορφωθούν πλήρεις προτάσεις για στήριξη τους. Τους διαβεβαίωσε ότι τα βασικότερα θέματα θα τα εισάγει προς συζήτηση ή ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα τα προωθήσει στα αρμόδια Υπουργεία.
Τέλος ανανέωσε τη συνάντησή τους σε κοινή σύσκεψη με το Τ.Ε.Ε. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου