Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το ξενοδοχείο των Gerrard, Carragher και Parker στην Κεφαλονιά.

Το δικό τους μύθο στην Ελλάδα ετοιμάζονται να ζήσουν τρεις άσοι του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Steven Gerrard, αρχηγός της Λίβερπουλ και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του κόσμου, μαζί με τον συμπαίκτη του Jamie Carragher και τον Scott Parker, παίκτη της Γουέστ Χαμ, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Κεφαλονιά.

Παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία, οι τρεις Βρετανοί ποδοσφαιριστές εμφανίζονται έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ, ποντάροντας στον εγχώριο τουρισμό.

Οι επενδύσεις στα ακίνητα είναι ένα από τα αγαπημένα «χόμπι» των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Γνωρίζοντας ότι η καριέρα τους στο ποδόσφαιρο με τις παχυλές αμοιβές έχει ημερομηνία λήξης, οι περισσότεροι επιλέγουν τις επενδύσεις σε γη, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον ακριβό τρόπο ζωής στον οποίο έχουν συνηθίσει και αφού κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Έτσι, όντας τριαντάρηδες, οι τρεις Βρετανοί ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τα γήπεδα και σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι Gerrard, Carragher και Parker είναι οι μοναδικοί μέτοχοι της Blue Marble Hotels, η οποία σχεδιάζει την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων και spa στα Διβαράτα του Δήμου Πυλαρέων, στην Κεφαλονιά. Για την επένδυση των 10,1 εκατ. ευρώ, οι τρεις ποδοσφαιριστές ελπίζουν, μάλιστα, να εξασφαλίσουν επιδότηση από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.


Αμοιβές 140.000 ευρώ την εβδομάδα αναζητούν επενδύσεις

Τα 140.000 ευρώ την εβδομάδα που του αποφέρει μόνο το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ δεν μπορούν παρά να ξεπερνούν ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα που έκανε όταν ως μαθητής ακόμα, ο Steven Gerrard αγωνιζόταν σε μικρές ομάδες της πόλης του Λίβερπουλ. Τότε, όλοι του έλεγαν ότι ήταν πολύ μικροκαμωμένος για να κάνει καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ως έφηβος πέρασε από πολλές ομάδες, οι οποίες αποφάσιζαν τελικά να μην τον κρατήσουν. Αλλά η Λίβερπουλ τον εμπιστεύθηκε, και εύλογα σήμερα τον θεωρεί παιδί της.

Οι οπαδοί της ομάδας τον ψήφισαν ως το δεύτερο καλύτερο παίκτη στην ιστορία της και η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Το αθλητικό δίκτυο ESPN τον κατέταξε φέτος ένατο ανάμεσα στους 50 καλύτερους παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το MSN Money τον κατέταξε 10ο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

Τον Ιούλιο του 2009, ο Gerrard υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ, έναντι 120.000 στερλινών την εβδομάδα. Ο ποδοσφαιριστής έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσυρθεί όταν το συμβόλαιο λήξει. Τότε θα είναι 33 ετών. Αυτό, όμως, δεν απέτρεψε τη Μίλαν από το να εκδηλώσει πριν από λίγους μήνες το ενδιαφέρον της για την απόκτησή του. Μάλιστα, σε μία εποχή οικονομικών δυσκολιών για τη Λίβερπουλ, οι Ροσονέρι πρόσφεραν μέχρι και 35 εκατ. στερλίνες.

Με ένα όνομα που αξίζει χρυσάφι στο ποδόσφαιρο, ο Gerrard δεν χάνει την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει τη φήμη του. Έχει κλείσει συμβόλαια χορηγίας με γνωστά brands όπως οι Adidas, Lucozade, Persil και Pringles, ενώ στα τέλη του 2008 συμφώνησε να δώσει το όνομά του σε έναν ουρανοξύστη του Ντουμπάι που κόστισε 150 εκατ. δολάρια. Ως αντάλλαγμα σε αυτό το deal πήρε ένα διαμέρισμα αξίας 1 εκατ. δολαρίων.

Το σημαντικό άνοιγμα όμως που έκανε τα προηγούμενα χρόνια στο real estate της πατρίδας του, μάλλον δεν ήταν μια ιδιαίτερα εύστοχη επενδυτική κίνηση. Τότε, είχε διαθέσει 5 εκατομμύρια στερλίνες για να αγοράσει τρία ρετιρέ στο Mann Island του Λίβερπουλ, ένα συγκρότημα 376 πολυτελών διαμερισμάτων που παραμένει υπό κατασκευή. Το project ξεκίνησε στα τελευταία στάδια της φούσκας των ακινήτων, επομένως η αξία της επένδυσης του Gerrard δεν μπορεί παρά να είναι σήμερα αρκετά χαμηλότερη.

Όσο για τον συμπαίκτη του, Jammie Carragher, ο οποίος κερδίζει 80.000 στερλίνες την εβδομάδα από τη Λίβερπουλ, αυτός ανανέωσε το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια τον Οκτώβριο. Ο ποδοσφαιριστής, που θα γίνει 33 ετών τον Ιανουάριο, σκοπεύει να τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα για την οποία παίζει από τα μαθητικά του χρόνια.

Ο Scott Parker κερδίζει 75.000 στερλίνες την εβδομάδα και υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τη Γουέστ Χαμ το Σεπτέμβριο.

isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου