Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το Ισραήλ επενδύει στον τουρισμό στην Κεφαλονιά

Οι πάνω από 50 εκπρόσωποι του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, οι οποίο θα βρεθούν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου, παράλληλα με την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα , δεν ταξιδεύουν στη χώρα μας μόνο για συμβολικούς λόγους, αλλά, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, για να συζητήσουν για ουσιαστικά θέματα με κυριότερο τις επενδύσεις.
...
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newscode.gr, υπέβαλε πρόταση «μαμούθ» στον Έλληνα πρωθυπουργό για επενδύσεις, σε βάθος χρόνου, στον τομέα του τουρισμού σε ελληνικά νησιά ύψους 350 δις ευρώ . Πιο συγκεκριμένα, ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος προφανώς μετέφερε τις προθέσεις Ισραηλινών επενδυτών αναφέρθηκε σε κάποιες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον: Την Ρόδο (και τις γύρω περιοχές), την Κρήτη και την Κεφαλονιά.

Σε αυτές τις περιοχές έχουν εντοπιστεί από Ισραηλινούς επενδυτές εκτάσεις για τη δημιουργία τουριστικών μονάδων (ξενοδοχείων, καζίνο κλπ). Το κόστος κάθε μίας από τις εκτάσεις που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον, αλλά (και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον) οι οποίες δεν είναι όλες προς πώληση, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες κυμαίνεται από 200.000 έως 7.000.000 ευρώ.

πηγή: Newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου