Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε ο 5ος Διεθνής διάπλους «Μέντωρ»

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου ο 5ος Διεθνής διάπλους «Μέντωρ».
Πρόκειται για έναν αγώνα κολύμβησης με εκκίνηση και λήξη από το λιμάνι Ληξουρίου έως το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων στο Αργοστόλι. 
Ο καιρός βοήθησε στην διεξαγωγή του αγώνα, ενώ η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνούσε τους 15 βαθμούς. 
Οι 24 αθλητές που συμμετείχαν κολύμπησαν μία απόσταση περίπου 5,5χλμ. 
Σε δηλώσεις τους λίγο πριν την έναρξη είπαν πως: «ο αγώνας θα είναι σκληρός λόγω του κρύου και όχι της απόστασης, Ο καθένας εκεί έξω έχει να κάνει με τον εαυτό του και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να πάνε όλα καλά.» 

Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν για πρώτη φορά στον αγώνα και μας δήλωσαν ότι τους αρέσει πολύ η Κεφαλονιά και είναι χαρά τους που συμμετέχουν σε αυτό τον θεσμό ελπίδας που βραβεύτηκε πανελληνίως για την αξία του σαν τον καλύτερα διοργανωμένο αγώνα στην Ελλάδα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο νέος αντιδήμαρχος Παλικής Β. Ρουχωτάς και φυσικά ήταν αυτός που έδωσε και το σύνθημα της εκκίνησης. 
Ο κ. Ρουχωτάς στη συνέχεια δήλωσε ότι: "η ιδέα του «Μέντωρ» ξεκίνησε το 2004 και διεξάγονταν μέχρι και το 2007 αν και θέλανε να γίνεται τους χειμερινούς μήνες κάποιες χρονιές δεν ήταν εφικτό. Ακολούθησε μια διακοπή από το 2008 έως σήμερα γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν το θεωρούσε σημαντικό".
alt
Πρώτος τερμάτισε ο Christof Wadratsch 43 ετών με χρόνο 1.15ʼ40ʼʼ ο οποίος δήλωσε: "είναι μια όμορφη μέρα, ο αγώνας ήταν τέλειος, χαίρομαι που είμαι εδώ και ελπίζω να παρευρίσκομαι και του χρόνου".
Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπαντουβάνης με χρόνο 1.22ʼ05ʼʼ όπου συμμετείχε για πρώτη φορά.
Τέλος, τρίτος αναδείχτηκε ο Αχιλλέας Πούλιος με χρόνο 1.29ʼ21ʼʼ .
Τις 7.30 το απόγευμα στο Θέατρο Ληξουρίου ακολούθησε εκδήλωση για την απονομή των αναμνηστικών βραβείων σε διαγωνιζόμενους και συνοδούς.
corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου