Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νέες αποκαλύψεις για το Ναυάγιο του Kristin

Πολλά είναι τα ερωτήματα που συζητούνται και αναπαράγονται τις τελευταίες μέρες για το ναυάγιο του πλοίου Kristin, στον κόλπο του Μύρτου. Τι περιείχε το πλοίο; Γιατί ναυάγησε; Πώς βγήκαν στη στεριά οι "ναυαγοί"; Τα Σέστα έχουν εξασφαλίσει πληροφορίες από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες δίνουν μια καινούρια διάσταση στο ζήτημα.

  1. Η προηγούμενη ονομασία του πλοίου ήταν ΛΕΥΚΑΣ,  στη συνέχεια πουλήθηκε και μετονομάστηκε σε Kristin. 
  2. Το μοιραίο ταξίδι του πλοίου, ήταν το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε μετα την έξοδο του απο τα ναυπηγία Σκαραμαγκά, όπου βρισκόταν για συντήρηση.
  3. Το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Κεφαλονιάς αρκετές ημέρες, ψαράδες από την Αγία Κυριακή έβλεπαν το Kristin να προσεγγίζεται απο άλλα πλοία και να γίνονται πιθανότατα "συναλλαγές".
  4. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε απο ψαρά, ο οποίος βρήκε τη σωσίβια λέμβο (βαρελάκι), δεμένη στο ναυάγιο και έτσι ακολουθώντας το σκοινί είδε το σκάφος στο βυθό.
  5. Πιθανότατα οι ναυαγοί δεν βγήκαν κολυμπώντας.
  6. Ο δύτης που βούτηξε στο ναυάγιο του Kristin δεν διαπίστωσε κανένα ρήγμα στην αριστερή πλευρά όπως ισχυρίζεται το πλήρωμα.
  7. Μέσα στο πλοίο βρέθηκαν τρία οχήματα, τα οποία δεν ήταν βυτιοφόρα!
  8. Βασική εκτίμηση είναι ότι το ναυάγιο ήταν προσχεδιασμένο, είτε "ξεφορτώθηκαν" το πλοίο για να κρύψουν παράνομα ίχνη είτε για να εισπραχθούν ασφάλιστρα.
  9.  Η υπόθεση θεωρείτε ότι έκλεισε με την καταδίκη των ναυτικών.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/11/10 13:11

    Το θέμα αν περιείχε τίποτα βλαβερά και τα ξεφόρτωσαν στην περιοχή.

    Επίσης πρέπει να ανασυρθεί και το ναυάγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή