Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Όταν θα νιώσεις όπως ένιωσα και εγώ...

......Το πρόβλημα μου όταν γίνει και δικό σου...που λέει και ο Μαχαιρίτσας.... το τραγουδάκι νομίζω οτι ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της Ιρλανδίας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών που ίσως ακολουθήσουν... 

Θρηνούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τους. Η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο να δεχτεί ένα πακέτο διάσωσης, το οποίο ωστόσο θα απειλήσει τις τακτικές χαμηλής φορολόγησης της χώρας και θα βάλει τους πολίτες στη διαδικασία αποπληρωμής δανείων τα οποίων, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα θα είναι «δεκάδες δισ. ευρώ», βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Brian Cowen.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Irish Times, ο Cowen «σπατάλησε την ανεξαρτησία για μια γερμανική διάσωση με λίγα σελίνια συμπάθειας από το Βρετανό υπουργό Οικονομικών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης, Fine Gael, δήλωσε πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται που το κόμμα της, Fianna Fail, θα είναι αυτό που θα παραδώσει την κυριαρχία».

Στελέχη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ βρίσκονται στο Δουβλίνο προκειμένου να επιθεωρήσουν τα βιβλία των τραπεζών της χώρας.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η διάσωση του χρηματοοικονομικού κλάδου μόνο, μπορεί να κοστίσει 50 δισ. ευρώ.

Η Ιρλανδία θα λάβει κεφάλαια από το μηχανισμό των 750 δισ. ευρώ, μόλις το ζητήσει. Αν και η Βρετανία δεν συνεισφέρει στον συγκεκριμένο μηχανισμό, ο υπουργός Οικονομικών της, George Osborne, δήλωσε πως είναι πρόθυμος να συνεισφέρει σε οποιοδήποτε πακέτο «ως καλός γείτονας».

Ο Cowen από την πλευρά του δήλωσε πως η Ιρλανδία δεν έχει λόγο να ντρέπεται ή να αισθάνεται ταπεινωμένη.  «Δεν υπάρχει κανένα θέμα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας», πρόσθεσε.



Πηγή:www.capital.gr
Για να δούμε πως θα νιώθουν μετά απο μερικούς μήνες;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου