Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ μιλάει στο Kefalonia Sports News

Ο πρόεδρος τις Ένωσης απαντά στις  ερωτήσεις του Kefaloniasports για το ρόλο τις Ε.Π.Σ.Κ.Ι ,την Διαιτησία ,το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο νησί και αλλά…


Kefalonia Sports News

1)Το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο έχει αρκετά προβλήματα σε υποδομές. Η ένωση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση τους. Και εάν ναι με ποιων τρόπο.    
Το κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο πράγματι έχει προβλήματα σε επίπεδο υποδομών. Αλλά τα προβλήματα δεν είναι του Κεφαλλονίτικου ποδόσφαιρου, είναι του κρατικού ποδόσφαιρου. Το Κράτος δεν έχει δείξει καμία συνέπεια προς τις συνταγματικές επιταγές, το ποδόσφαιρο το έχει για κομματικό αλισβερίσι, ποτέ δεν κατάλαβε ότι στην κοινωνία παίζει το ρόλο του μπαλέτου των φτωχών., ότι σε μερικούς τόπους είναι η μοναδική ψυχαγωγία και διασκέδαση, και ίσως προσδοκά να έχει περισσότερους ψυχίατρους, θεραπευτές, ιδρύματα από το να έχει ανθρώπους με ψυχική υγεία, κάτι που προάγει ο αθλητισμός.  Η ΕΠΣΚΙ δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή τους, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται πόρους, ούτε δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης έχει πουθενά αφού είναι Ένωση Σωματείων. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

  2)Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο του ποδόσφαιρου που παίζετε στο νησί.
Το ίδιο επίπεδο υπάρχει σε όλες αναλογικά τις επαρχίες. Πχ στα νησιά, τους μικρούς Νομούς, κλπ. Όπου υπάρχουν σχολεία του ποδοσφαίρου και δάσκαλοι καλοί, υπάρχει και παιδεία και εξέλιξη. Εμείς δεν έχουν τίποτα απ’ όλα αυτά. Κινούμαστε σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο. Και ενδεχομένως κάποιοι από μας ζητάμε να μετατρέψουμε το ράντσο που κοιμόμαστε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και ο νοών νοείτο.

3)Κάτω από πιες προϋπόθεσης θα μπορούσε μια ομάδα από το νησί να σταδιοδρομήσει στης εθνικές κατηγορίες(Δ , Γ ).       
Θα μπορούσε να σταθεί στη Δ’ Εθνική κατηγορία ομάδα αν υπήρχαν παράγοντες με δράση, όραμα και περισσότερο χρόνο. Αν υπήρχαν ποδοσφαιριστές που θέλαν να διακριθούν στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό, αν υπήρχε σοβαρότητα, προγραμματισμός και μεθόδευση. Αν περιμένουμε να στήσουμε πχ μια διαιτησία για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα ή αν περιμένουμε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ να γεννήσει παιδιά για να παίξουνε μπάλα, ή αν το όραμά μας είναι να μετέχουμε στα κυκλώματα του ποδοσφαίρου, φυσικά αυτό δεν είναι ούτε λογική ούτε προσπάθεια και κυρίως δεν είναι λογικό να περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους και να απαιτούμε να κάνουν οι άλλοι αυτό που δεν κάνουμε εμείς.
4)Η διαιτησία τα τελευταία χρόνια έχει αρκετά προβλήματα. Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο χώρο και με ποιον τρόπω για να δούμε καλύτερες διαιτησίες.       
Η διαιτησία είναι μέγεθος που αφορά το Σύνδεσμο διαιτητών, τους εκπαιδευτές, τον αρχιδιαιτητή και κυρίως τους ίδιους τους διαιτητές. Μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν την απάντηση. Εγώ έχω αποχωρήσει από το χώρο της διαιτησίας δεκαετία ολόκληρη και από τότε έχουν αλλάξει τα πάντα, ακόμα και οι κανονισμοί. Θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθείτε σε αυτούς.

 5)Θα συναντηθείτε με τον νέο Δήμαρχο, και τι  θα του ζητήσετε να υλοποίηση  άμεσα.  
Θα συναντηθώ ξανά και με τον κ. Παρίση όπως το έκανα και με τον κύριο Κοτσιλίνη, όπως το κάνω με όλους τους εκλεγμένους κάθε φορά και θα διατυπώσω τα γνωστά αιτήματα του ποδοσφαίρου. Η βασική μου πρόταση βέβαια που την έχω καταθέσει σε όλους είναι 0,50 λεπτά δημοτικός φόρος για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.


6)Θα θέλαμε να μας πείτε για τους στόχους που έχετε θέση ως διοίκηση της ένωσης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια όπου και λήγει η θητεία σας 
Χρειάζεται μεγάλη απάντηση και θα σας παρακαλέσω να το συζητήσουμε σε ξεχωριστή συνέντευξη μελλοντικά. Πάντως εμείς 2 -3 πράγματα δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Όπως, να φτιάξουμε ομάδες, να στήσουμε διατησίες, να δώσουμε λεφτά αφού και μεις δεν έχουμε και να κατασκευάσουμε αθλητικούς χώρους και να τους αδειοδοτήσουμε. Απλά διαχειριζόμαστε τώρα την επιβολή της μιζέριας που μας επέβαλλε η πολιτεία την τελευταία δεκαετία


Kefalonia Sports News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου