Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Βυθίστηκε πλοίο στην Κεφαλονιά

Κολυμπώντας κατάφεραν να βγουν σώοι στην παραλία του Φισκάρδου στην Κεφαλονιά οι έξι αλλοδαποί ναυτικοί, όλοι ουκρανοί, που αποτελούσαν μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε 1,5 ναυτικό μίλι μακριά από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μυρτός Κεφαλονιάς.
Το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο σημαίας Τόνγκο, βρέθηκε βυθισμένο. Το ναυάγιο εντόπισε ένας ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο. Στην περιοχή έφθασε αμέσως σκάφος του Λιμενικού Σώματος με δύτες και βούτηξαν στην περιοχή για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με το πλήρωμα, στο πλοίο είχε αναχωρήσει από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία μεταφέροντας τρία οχήματα. Ξαφνικά παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί. Και τα έξι μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Την υπόθεση ερευνάτο Λιμενικό Σώμα.
Star.gr

Παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης

Ναυαγοσωστικό πλοίο που έχει ξεκινήσει από το Κατάκολο, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ώρες στη θαλάσσια περιοχή Μύρτος Κεφαλονιάς, όπου βρέθηκε βυθισμένο το φορτηγό πλοίο «ΚΡΙΣΤΙΝ» με σημαία Τόγκο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή έχει προκληθεί ρύπανση μικρής έκτασης, ενώ τα στελέχη του λιμενικού, θα εξετάσουν αν θα πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του ναυαγίου, αντιρρυπαντικά φράγματα.

Το 6μελες πλήρωμα του πλοίου που είναι Ουκρανοί και είναι καλά στην υγεία τους θα μεταφερθούν από το Φισκάρδο όπου βγήκαν κολυμπώντας, στην περιοχή του Αργοστολίου για καταθέσεις στη Λιμενική Αρχή.

Για την υπόθεση επίσης έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας του νησιού. Το ναυάγιο εντόπισε ένας ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο και ειδοποίησε το λιμενικό σώμα. Αμέσως έφθασε στην περιοχή σκάφος του λιμενικού με δύο δύτες οι οποίοι και επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Το «ΚΡΙΣΤΙΝ» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία .

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες του πληρώματος στο πλοίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

newsbeast.gr

Επόμενο άρθρο: Ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις σχετικά με το βυθισμένο πλοίο.

2 σχόλια:

  1. Τι μετέφερε το “πλοίο” που βυθίστηκε στην Κεφαλονιά και που βρίσκεται το φορτίο;… Θα υπάρξουν έρευνες για πυρηνικά απόβλητα;…
    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/11/blog-post_2367.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ20/11/10 18:03

    Γιατί να υπάρξουν; Ποιος ενδιαφέρεται;Ενδιαφέρθηκε μήπως κάποιος να ερευνήσει, όχι για το αν υπάρχουν-γιατί υπάρχουν-, αλλά για να ανασύρει τα αποδεδειγμένα βυθισθέντα από την ιταλική μαφία πυρηνικά απόβλητα κοντά στην Κεφαλονιά;
    Η προηγούμενη νομαρχιακή αρχή παντοιοτρόπως περί άλλα ετύρβαζε. Η σημερινή δημαρχιακή αρχή θα ενδιαφερθεί άραγε; Ή μήπως όλοι θα τρέξουν διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους μία μέρα προτού ο επαπειλούμενος Αρμαγεδών ενσκήψει;
    Θα ενδιαφερθεί ποτέ κανένας, ειλικρινά, πάνω από τα κέρδη και πέρα από το οικονομικό κατεστημένο και τα κομματικά ταλμούδ της περιοχής μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή