Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Από Αύγουστο... σε Αύγουστο

H συγγραφέας και γνωστή γιατρός Ελευθερία Κρικέλη έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια στη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας. Στο βιβλίο της Από Αύγουστο ... σε Αύγουστο ξετυλίγει τη ζωή της για να θυμίσει σε όλους μας ότι η ελπίδα είναι πάντα εδώ.

Το δικό της ταξίδι στη ζωή ξεκίνησε από τη γενέτειρά της, την Κεφαλονιά. Μετά το χτύπημα του φονικού Εγκέλαδου τον Αύγουστο του 1953, τότε που μαζί με την οικογένειά της αποχαιρέτησε το νησί και μαζί την αδελφή της, Ελβίρα.

Το 1970, μαζί με το Νίκο φτιάχνουν τη δική τους οικογένεια. Στις 19 Αυγούστου του 1974 τη χρονιά που έκανε την ειδικότητά της, έρχεται στη ζωή της το πρώτο θεϊκό δώρο, ο Γιάννης της. Δύο χρόνια αργότερα την οικογενειακή ευτυχία θα συμπληρώσει ο μικρός της γιος, Στέφανος.

23 Αυγούστου 1995, ο 21 ετών Γιάννης, συνεπής στο ραντεβού του με τη μοίρα,
αναχωρεί για τη Βοστώνη. Η μάνα Ελευθερία Κρικέλη αποχαιρετά το γιο της στο αεροδρόμιο. Αύγουστος 2004, η γυναίκα Ελευθερία Κρικέλη συναντάει στο σπίτι της στη Ραφήνα την Άννα. Η Άννα προσπαθεί να της περιγράψει πως χάθηκε η 10 ετών κόρη της, Χρύσω, σε μια διάβαση πεζών στη Λεμεσό. Αύγουστος 2009, η γιατρός Ελευθερία Κρικέλη, στη Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου όπου εργάζεται, βρίσκεται δίπλα στο νεαρό Ντουζόν Ζάμι. Στα 19 του χρόνια ξεκίνησε από την Αυστραλία να συναντήσει τη μοίρα του στη Μύκονο.

Ο Γιάννης, ο Ντουζόν και η Χρύσω... είναι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής που μέσα από ένα συγκλονιστικό «παιχνίδι» συμπτώσεων ενώνονται με τρόπο μαγικό στο πρόσωπο μιας γυναίκας και μάνας: της γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη. Τα τρία πρόσωπα, όλα τους νέα παιδιά, που δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Τα όργανά τους, όμως, χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους τους.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ελπίδα: η Ελευθερία Κρικέλη επέλεξε τα κύτταρα του γιου της Γιάννη να μη σταματήσουν να ζουν, επειδή το διάλεξε η μοίρα. Επέλεξε όπως χαρακτηριστικά η ίδια λέει να «δωρίσει το Δώρο της», άλλωστε οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν ξεχαστούν.

Το βιβλίο προλογίζει ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Ιάκωβος Καμπανέλης.

Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα θα δοθούν για την ενίσχυση της υποτροφίας «Ιωάννης Κρικέλης» στο MIT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου