Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Μιχαλάτος απαντά στον Κοτσιλίνη

Αξιότιμε συνυποψήφιε Μάρκο Κοτσιλίνη,

Απαντώντας στην ανοιχτή επιστολή σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου και πρώτοι από όλους καταθέσαμε τις βασικές αρχές, τα οράματα, τους στόχους και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με υποψήφιο Δήμαρχο το Θεόφιλο Μιχαλάτο, στα πλαίσια των οποίων έχουμε ξεκινήσει το διάλογο με τους συμπολίτες μας.

Μέσα από το διάλογο αυτό, διαπιστώσαμε ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας είναι η «νέα εποχή» που βιώνει ο τόπος μας με κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων, των εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου. Ερωτάται λοιπόν ο συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ εάν καταδικάζει αυτή τη «νέα εποχή» του μνημονίου ή αν συντάσσεται μ΄ αυτή.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν την απάντηση.

Όσον αφορά το ερώτημα το οποίο θέσατε περί λειτουργία σπηλαίων και παραλιών, απορούμε και ελπίζουμε αληθινά το ερώτημά σας να μην αποκρύπτει κάτι άλλο.

Απαντούμε όμως με απόλυτη σαφήνεια ότι η διαχείριση των φυσικών πόρων της Κεφαλονιάς, που για μας δεν περιορίζεται μόνο στα σπήλαια και στις παραλίες, πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά και μόνο στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Στα πλαίσια του διαλόγου που άνοιξε, θέλουμε να θέσουμε ακόμη μια ερώτηση:

Πώς μπορεί να γίνει μια «νέα εποχή» για την Κεφαλονιά με παλιά και φθαρμένα υλικά;



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/10/10 22:15

    αγαπητε κ. Μιχαλάτε

    επιτρέψτε να σας πω οτι ειστε λιγο εκτος θεματος. Το μνημονιο ειναι επιλογη (;), σχεδιασμος (;) της κεντρικης εξουσιας. οι εκλογες που ερχονται ειναι αυτοδιοικητικές. Οι προς εκλογιν δημαρχοι και περιφεριαρχες δεν ειναι συνομιλητες της κυβερνησης για το μνημονιο, δεν συναποφασιζουν. οποτε ειναι μαλλον απλοικη η ερωτηση σας - αν και οντως το μνημονιο ειναι ενα σοβαρο θεμα που ξεπερνα τα ορια μιας οικονομικης πολιτικης.

    Αναποφασιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kefalonianlavender5/10/10 08:18

    Πιθανώς έχετε δίκιο, "Το μνημονιο ειναι επιλογη (;), σχεδιασμος (;) της κεντρικης εξουσιας. οι εκλογες που ερχονται ειναι αυτοδιοικητικές", όμως είναι πιθανό επίσης να σκεφτεί κάθε λογικός, οτι εκείνοι οι οποίοι θέτουν υποψηφιότητα υπο την επιγραφή κάποιου κόμματος, όποιο και αν είναι αυτό, αυτομάτως υποδηλώνουν τη σύμπνοιά τους με τις απόψεις και τις δράσεις του. Θεωρώ λοιπόν οτι το ερώτημα του συνδυασμού έχει βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/10/10 23:10

    Το ερώτημα, όπως και κάθε ερώτημα, έχει τη δική του βάση. ταυτόχρονα έχει και ένα σκοπό που εξυπηρετεί. Όταν λοιπόν η απάντηση είναι αυτονόητη το ερώτημα απλώς λαϊκίζει. Ο δήμρχος Κεφαλονιάς δεν θα εκλεγεί για να αλλάξει την οικονομική πολιτική ή να καταγγειλει το μνημόνιο. Όταν λοιπόν ζητάμε "πιστοποιητικά αντι-μνημονίου" πριν συνεχίσουμε τη συζήτηση είναι μάλλον το "μπαλάκι στην εξέδρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή