Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έξω από τη Βουλή για το καλό των ζώων


Πανελλήνια διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας θα πραγματοποιήσουν σήμερα από τις 11:00 έως τις 14:00 έξω από τη Βουλή δεκάδες φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα.

Μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες και στις κακοποιήσεις που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2010 έξω από το δημαρχείο κάθε μεγάλης πόλης συνεχίζεται η κινητοποίηση που ως σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αυτής της χώρας στα θέματα που σχετίζονται και αφορούν τα δικαιώματα και τη φροντίδα των ζώων.

Ένας ακόμη στόχος και βασικό αίτημα των φιλοζωικών σωματείων είναι η αυστηροποίηση του νόμου 3170/2003 προκειμένου να προβλέπει ουσιαστικές ποινές για εκείνους που κακοποιούν τα ζώα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.


Η κτηνώδης συμπεριφορά κάποιων (δυστυχώς αρκετών) που θέλουν να λέγονται άνθρωποι, απέναντι στα απροστάτευτα ζώα, συμβαίνει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Τα περιστατικά που καταγράφονται είναι καθημερινά δεκάδες.

Οι καταγγελίες, το φωτογραφικό υλικό, τα βίντεο που αποδεικνύουν τις βαρβαρότητες που υφίστανται τα ζώα από τους «πολιτισμένους» νεοέλληνες με το ένδοξο παρελθόν, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του δράματος και του εγκλήματος.

Η Ελλάδα εκτίθεται στο εξωτερικό και κανείς δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος που έχει αυτού του είδους η δυσφήμηση. Η συμμετοχή όλων σε αυτή την διαμαρτυρία είναι απαραίτητη!

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην Ε।Σ.Η.Ε.Α. από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με θέμα «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ» και η «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 32 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ». Χορηγός επικοινωνίας είναι η zougla.gr.
πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου