Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η Ψηφοφορία των Σέστων μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Μια εβδομάδα απομένει μέχρι τις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις έχουν μεν σταματήσει, όχι όμως και οι ανοιχτές ψηφοφορίες...
Και αν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε υποστηριχτές του Μιχαλάτου να τον ψηφίζουν με μανία (http://tasesta.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html), αυτή την εβδομάδα είχαμε αντίστοιχο φαινόμενο από τους νεοδημοκράτες. Συγκεκριμένα 13 από τις 24 ψήφους της τελευταίας εβδομάδας για το Δήμο Κεφαλονιάς πήγαν στον Παρίση, ενώ 14 εκ των 19 ψήφων του αντίστοιχα διαστήματος για την Περιφέρεια στον Σπύρου. Ποσοστά 54% και 74% αντίστοιχα τα οποία υποψιάζουν...
Βέβαια πρόκειται για μια εντελώς ανοιχτή ψηφοφορία την οποία αφού ξεκινήσαμε με αυτούς τους όρους θα την πάμε και μέχρι τέλους. Στο κάτω κάτω ελεύθεροι είναι όλοι να μπουν και να ψηφίσουν, ας το κάνουν λοιπόν.

Ξεκινάμε παραθέτωντας τις απαντήσεις των αναγνωστών στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίσετε για Δήμαρχο Κεφαλονιάς?"



Εδώ είναι εμφανής η "προτίμηση" στον Παρίση, ο οποίος εκτοξεύτηκε κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες από το 25,4 στο 30,1%, ρίχνοντας τον αγαπημένο υποψήφιο της περασμένης εβδομάδας Μιχαλάτο κατά 4,9 μονάδες, από το 29,5% στο 24,7%. Πλήρης αντιστροφή ρόλων λοιπόν, αφού όλοι οι άλλοι υποψήφιοι κινήθηκαν σε παραπλήσια ποσοστά. Παρατηρούμε επίσης ελαφρά αύξηση της αποχής από 15,6% σε 17,1%.
Ανάγοντας τις ψήφους στο σύνολο των αναγνωστών που θα ψηφίσουν προκύπτουν τα εξής στοιχεία:


Παρίσης 36,4%, Μιχαλάτος 29,8% και Κοτσιλίνης 24,8% είναι οι τρεις υποψήφιοι που διεκδικούν τη δημαρχεία. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα ποσοστά ήταν Μιχαλάτος 35%, Παρίσης 30,1% και Κοτσιλίνης 25,2%. Ακολουθεί ο Γκιγκίνης με 8,3% (8,7% την προηγούμενη εβδομάδα). Λευκό δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 0,8% των αναγνωστών μας.

Η μάχη της περιφέρειας:
Στη συνέχεια ακολουθεί ο πίνακας με τις απαντήσεις στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίσετε για Περιφερειάρχη?":


Και εδώ εμφανής η "προτίμηση" στον υποψήφιο της ΝΔ Σπύρο Σπύρου, ο οποίος έκανε άλμα 8,6 μονάδων και βρέθηκε στο 33%. Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται λογική η υποχώρηση των λοιπών υποψηφίων, με κυριότερη αυτή του Καλούδη (-3,3%).

Ανάγοντας τα ποσοστά των υποψηφίων περιφερειαρχών στο σύνολο των αναγνωστών που θα ψηφίσουν προκύπτουν τα εξής:
Ο Σπύρου (40,9%) παίρνει το προβάδισμα από τον Καλούδη (26,1%). Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε απόλυτη ισοβαθμία μεταξύ τους στο 30,1%.

Μείωση στα ποσοστά του Μπεριάτου 13,6% έναντι 16,4% την προηγούμενη, του Γαλιατσάτου 10,2% (12,3% την προηγούμενη εβδομάδα) και του Γουλή 5,7% από 6,8%.

Περιορίστηκε και το ποσοστό των λευκών ψήφων στο 3,4% (4,1% την προηγούμενη εβδομάδα).

Σημειώνουμε (όπως κάθε φορά) ότι τα ποσοστά της περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφορούν κατά κύριο λόγο το εκλογικό σώμα της Κεφαλονιάς μια που οι αναγνώστες μας είναι κατά βάση Κεφαλονίτες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδεικτικά του εκλογικού αποτελέσματος στην ευρύτερη Περιφέρεια.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν έχει ακολουθηθεί κάποια επιστημονική μέθοδος δημοσκόπησης. Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν μόνο τις προτιμήσεις των αναγνωστών των Σέστων που επέλεξαν να ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου