Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μιρτσέκης

Παρακολουθείτε το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής; Αν όχι, κάντε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στους αγώνες του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, που παίζει στον 6ο όμιλο. Ίσως πετύχετε, στη σύνθεσή του, το Νίκο Μιρτσέκη, τον άλλοτε πολύ καλό φορ του Πανιωνίου, της ΑΕΚ, του Άρη και του Ηρακλή!!! 

Στα 42 του χρόνια σήμερα (!), ο πανύψηλος (1.93μ.) άσος, υπό τις οδηγίες του (επίσης άλλοτε παίκτη του Πανιωνίου) Δημήτρη Κουζηνού προσπαθεί να βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» να πετύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα, έχει το πόστο του υπευθύνου των ακαδημιών της ομάδας, προσφέροντας την πείρα και τις γνώσεις του «χτίζοντας» τους εκκολαπτόμενους άσους του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς! 

Η ποδοσφαιρική πορεία του Νίκου Μιρτσέκη ξεκινά όταν αυτός ήταν 12 ετών. Τότε έγινε μέλος των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου. Το 1987 ξεκινά η επαγγελματική του πορεία με τη φανέλα των «κυανέρυθρων», αφού στο μεταξύ είχε ξεχωρίσει και προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα τους. Δεν παίζει σε κανένα ματς πρωταθλήματος, όμως, και δίνεται δανεικός στην Καλαμάτα. Με τους Μεσσήνιους καταθέτει τα διαπιστευτήριά του: 7 γκολ σε 19 ματς (σεζόν 1988/89), και επιστρέφει στον Πανιώνιο την επόμενη χρονιά.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ένα απ’ τα μεγάλα όπλα του για να παραβιάζει τις αντίπαλες εστίες ήταν οι κεφαλιές (λόγω ύψους). Αγωνιζόμενος στο κέντρο της επίθεσης, σημείωσε αναρίθμητα τέρματα μ’ αυτόν τον τρόπο! Σε 71 αγώνες, σκοράρει 15 φορές, στο διάστημα 1989-94, ως παίκτης του Πανιωνίου (τον οποίο ακολούθησε και στη Β’ Εθνική). 

Το 1994, κερδίζει τη σπουδαία μετεγγραφή: υπογράφει στην ΑΕΚ! Είχε όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί, όμως. Παίζει ελάχιστα. Δυνατή θύμησή του απ’ τη θητεία του με τα κιτρινόμαυρα, όταν αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στο μεγάλο Άγιαξ!!! Το Δεκέμβριο του 1994, δίνεται στον Ηρακλή.

Αρχίζει έτσι το πιο παραγωγικό, ίσως, κεφάλαιο της καριέρας του Νίκου Μιρτσέκη. Παίζει στο «Γηραιό» ως το 1997, και σημειώνει 31 τέρματα σε 62 παιχνίδια! Πολύ καλή επίδοση! Χάρη στα πολύτιμα γκολ του, ο Ηρακλής κερδίζει την 6η και την 4η θέση στο πρωτάθλημα, μαζί και την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!!!

Το 1997, κι ενώ η τελευταία του σεζόν με τα κυανόλευκα δεν ήταν τόσο «γεμάτη», λόγω της στράτευσής του, αλλάζει ομάδα αλλά όχι... πόλη: εντάσσεται στο ρόστερ του Άρη, που τότε έπαιζε μάλιστα στη Β’ κατηγορία. Μένει μια σεζόν στους «κίτρινους», και τους βοηθά να ξαναβρεθούν στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας.

Κατόπιν, ο Μιρτσέκης διασχίζει τον Ατλαντικό, και αγωνίζεται σε ομάδεςποδοσφαίρου... σάλας (!) των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα, επί αμερικανικού εδάφους ίδρυσε και τις δικές του ποδοσφαιρικές ακαδημίες («Niko Mirtsekis Soccer Camps»), ενώ εργάστηκε ως προπονητής και σε άλλες ακαδημίες. Ασχολήθηκε παράλληλα και με τη διαιτησία, ενώ εργάστηκε και στο ολυμπιακό πρόγραμμα της πολιτείας του Ιλινόις. Το 2009 επαναπατρίζεται, για χάρη του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, στον οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ως παίκτης-προπονητής των ακαδημιών, όπως προαναφέραμε.

Τέλος, πολύ ξεχωριστή στιγμή στην μακρά και πλούσια καριέρα του ικανού σκόρερ Νίκου Μιρτσέκη, είναι και η μια και μόνη συμμετοχή του με την εθνική Ελλάδος! Συγκεκριμένα, το 1992 αγωνίστηκε ως αλλαγή, σε ένα φιλικό της χώρας μας με τη Ρουμανία στα Γιάννενα. Προπονητής, ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης. 


http://www.balleto.gr/periexomeno/poy_einai_tora/nikos_mirtsekis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου