Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια

Μπορεί να ανακοινώθηκε και επίσημα ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ο συμπατριώτης μας καθηγητής και τέως γενικός γραμματέας Ηλ. Μπεριάτος, όμως ο προεκλογικός δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι.
Αιτία; Η υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους του Κινήματος Κερκυραίου Γ. Καλούδη κόντρα στην επίσημη θέση της Ιπποκράτους που διχάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια, το οποίο πλέον κινδυνεύει με ήττα σε μια εκλογική Περιφέρεια για την οποία εδώ και λίγο καιρό κανείς δεν θα αμφισβητούσε ότι θα την κέρδιζε.
Είναι φανερό ότι οι Κερκυραίοι δεν θα μπορούσαν εύκολα να χωνέψουν το γεγονός ότι η επίσημη επιλογή του Γ. Παπανδρέου δεν θα ήταν από το νησί τους και έσπευσαν να γεμίσουν το κενό που δημιουργούσε η υποψηφιότητα ενός μη Κερκυραίου με ένα προβεβλημένο στέλεχος τουλάχιστον μέσα στα όρια της Περιφέρειας και ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην Κέρκυρα, όσο και σε άλλα νησιά της Περιφέρειας.


Ο “Α” είχε διαγνώσει εδώ και λίγο καιρό όταν έγινε γνωστή η είδηση της υποψηφιότητας του Ηλ. Μπεριάτου ότι άνετα στο παζλ των υποψηφιοτήτων θα χωρούσε ακόμα μία και μάλιστα φωτογράφησε την υποψηφιότητα του τέως δημάρχου Αργοστολίου Γ. Φόρτε με το αιτιολογικό ότι ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου είχε στηρίγματα τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στη Ζάκυνθο.
Όμως, ο κ. Φόρτες δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση και παράλληλα ένας από τους υποστηρικτές του ο νομάρχης Κέρκυρας κ. Πουλημένος ανακοίνωσε την στήριξή του στο πρόσωπο του εκλεκτού της Ρηγίλλης Σπ. Σπύρου.
Μοιραία λοιπόν ήρθε η υποψηφιότητα του Κερκυραίου Γ. Καλούδη να γεμίσει το κενό που είχε δημιουργηθεί αλλά ταυτόχρονα να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ στα δύο και ενδεχομένως να ξεκινήσει ένα κύκλο εσωστρέφειας και εσωκομματικής αντιπαράθεσης στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας.
Αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Ηλ. Μπεριάτου συναντάει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και το ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα να συμπεριλάβει ή όχι στο ψηφοδέλτιό του στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, τα οποία εδώ και λίγους μήνες πριν του “έσερναν τα μύρια όσα” μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε ότι το έργο του από εδώ και στο εξής μόνο εύκολα δεν θα είναι.
Το ερωτηματικό πλέον είναι ποια στελέχη από την Κεφαλονιά θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καλούδη και αν αυτό θα επηρεάσει και τη μάχη των δημοτικών εκλογών, έχοντας ως δεδομένο ότι στον εκλογικό “στίβο” του Δήμου Κεφαλονιάς το τοπικό ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει εμφανώς διαιρεμένο και διχασμένο.


Μπ. Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου