Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφοφορία: Από 1/9 το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εσείς τι θα κάνετε?

Έκλεισε η ψηφοφορία της τελευταίας εβδομάδας σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Από 1/9 το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εσείς τι θα κάνετε?

  • Δεν συγκινούνται οι καπνιστές από τα νέα μέτρα, καθώς μόνο ένας στους 22 καπνίζοντες δηλώνει ότι θα σταματήσει το κάπνισμα, ποσοστό δηλαδή 4,5%
  • Επίσης 9 στους 22 καπνίζοντες (40,9%)  δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν συνήθειες και θα συνεχίζουν να καπνίζουν κανονικά σε όλους τους χώρους. 
  • Μεγάλο το ποσοστό των καπνιζόντων, 22 στους 38, ποσοστό δηλαδή 57,9%, το οποίο σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι αναγνώστες μας δεν πρόκειται να μειωθεί κάτω από 55%
  • Όσοι δεν καπνίζουν (42,1%) στηρίζονται τουλάχιστον στους 12 στους 22 καπνιστές (54,5%) που δηλώνουν ότι θα περιορίσουν το κάπνισμα μόνο στους χώρους που επιτρέπεται (τους ανοιχτούς δηλαδή και τους ιδιωτικούς).
Επειδή όμως και τα τελευταία μέτρα έπεσαν στο γκρεμό, θα περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε τα αποτελέσματα.
Ευχαριστούμε πολύ όσους αναγνώστες μας έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. 38 στον αριθμό, διπλάσιοι σε σχέση με τους 19 που συμμετείχαν στην προηγούμενη ψηφοφορία μας για την τουριστική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου