Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Έκκληση προς το Υπουργείο Πολιτισμού

Η εκπομπή elatte του Ant1 φιλοξένησε χθες το πρωί τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Θανάση Παπαδόπουλο, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Λίτσα Κοντορλή, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανακάλυψαν το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Ο καθηγητής ζήτησε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από το Υπουργείο Πολιτισμού έναντι της πιθανής δράσης αρχαιοκάπηλοι στον αρχαιολογικό χώρο και κατ' αρχήν να περιφραχτεί ο χώρος άμεσα.


Περιμένουμε την αντίδραση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, αν και θα έπρεπε ήδη να είχε προβεί σε κάποια κίνηση για να διαφυλάξει τα 16 χρόνια ερευνών των αρχαιολόγων και τις σχεδόν τρεις χιλιετίες ιστορίας που εκπροσωπεί η ανακάλυψη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/8/10 12:07

    Ο κ. Γερουλάνος είναι απασχολημένος. Υπολογίζει πόσους εργαζόμενους θα απολύσει από τους αρχαιολογικούς χώρους, για να πιάσει τους στόχους του Μνημονίου. Με παλιόπετρες θα ασχολείται; Άλλωστε, μπορεί θαυμάσια να πουλήσει το χώρο ή και ολόκληρη την Ιθάκη ή έστω να αναθέσει τη διαχείριση στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πάντως, οι φήμες πως ο Μητσοτάκης ήδη άρχισε να ψάχνει για αρχαία αξίας, στο μέρος όπου βρέθηκε το ανάκτορο, ελέγχονται ως ανακριβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή