Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Τα βέλη της Ν.Ε. Συνασπισμού προς τον "Ημερήσιο"

Η κυρία Σοφία Αραβού - Παπαδάτου, γραμματέας της Ν.Α. του Συνασπισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης με ένα κείμενο - φωτιά επιτέθηκε στις στήλες "Ταμερλάνος" και "3ο μάτι" του Ημερήσιου:

«ΚOΙΤΑ ΠOΙOΣ ΜΙΛΑΕΙ». O τίτλος της γνωστής ταινίας ταιριάζει απόλυτα σαν επιγραμματική απάντηση στα δημοσιεύματα της Τρίτης 15 Ιουνίου του «Ημερήσιου», τόσο της στήλης 3ο Μάτι, όσο, και κυρίως, του Ταμερλάνου. Χαιρόμαστε βέβαια που ασχολούνται με τόσες λεπτομέρειες, με τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι μια επιπλέον επιβεβαίωση για τον χώρο μας. Πριν γράψει όμως κανείς ο,τιδήποτε πρέπει να μάθει να σκέφτεται.


Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι οπαδοί και υποστηρικτές του δεξιού σκέλους του διπολισμού της εξουσίας, ότι δεν μιλάνε για «σαπούνι στο σπίτι του κρεμασμένου». Δεν μιλάνε, όταν έχουν στηρίξει χωρίς να ντρέπονται, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης χρηματοτραπεζικής εκμετάλλευσης, που μας οδήγησε στην άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. O Κώστας Παπαδάτος, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Σοφία Παπαδάτου και ο Μάκης Δημητράτος, μπορεί να ανήκουν σε τάσεις (και όχι απαραίτητα), αλλά αποτελούν το «περιστύλιο», που στηρίζει τον ενιαίο θόλο του Αριστερού ιδεολογικού τους χώρου. Ένας χώρος που δεν έκλεψε, δεν πήρε μίζες, δεν εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Ένας χώρος που δεν έχει ευθύνη για την απουσία ανάπτυξης της χώρας, για την απουσία κοινωνικού κράτους, για την απουσία Παιδείας και Υγείας. Δεν έχει ευθύνη για την ερήμωση της περιφέρειας και τον υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων.
Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Ανουσάκης, παρουσιαζόμενος με το ψευδώνυμο «Ταμερλάνος», όταν αναφέρεται τόσο απαξιωτικά στις διάφορες αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειονότητά τους αποτελούνται από τα παιδιά των 600 ευρώ, και αυτό στην καλλίτερη περίπτωση. Στη χειρότερη εκδοχή, είτε έχουν σπουδάσει και τυλίγουν σουβλάκια με τα πτυχία τους, είτε μεταφέρουν πίτσες με ντεκόρ τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά τους, είτε δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν. Και δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ή να βολευτούν σε καμιά θεσούλα, γιατί οι οικογένειές στους δεν έγλυψαν, δεν λάδωσαν, δεν σύρθηκαν πίσω από ρουσφέτια, όπως συνηθίζει το γαλαζοπράσινο δίπολο της εξουσίας, που μας διέλυσε.
Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Ανουσάκης όταν αναφέρεται σε διασπάσεις, αποχωρήσεις κ.λπ, όταν ο δικός του πολιτικός χώρος έχει σπάσει στα δύο (και έπεται συνέχεια), όταν διαγράφουν με συνοπτικές διαδικασίες τους διαφωνούντες, όταν οι λέξεις Siemens και Βατοπαίδι, έπρεπε να τους αφήνουν άφωνους. Αλλά έτσι είναι το θράσος, ανερυθρίαστο δυστυχώς. Θα έπρεπε να ντρέπεται πρώτα απ' όλα για τις συμπεριφορές «λαμπόγιαλο» στις έκλογές της OΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και στις λαθροχειρίες των τοπικών τους οργανώσεων, με την εμφάνιση εγκυκλίων εξπρές.
Την ψήφο σας θα την ψάχνετε εσείς, γιατί ο κόσμος πλέον κατάλαβε! Κατάλαβε, ποιος πασχίζει για το καλλίτερο αποτέλεσμα στην πολιτική σύνθεση και ποιος πασχίζει μονίμως για την τσέπη του. O Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εκπροσώπηση, με ουσιαστικό αντίκρισμα την ωφέλεια των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής. Δεν έχουν βουλευτές «γραβατωμένους κυριούληδες» της λαμογιάς.
Όσο για το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Ανουσάκης, για να τελειώνουμε, καλλίτερα να μην ασχολείται με πράγματα που δεν κατέχει. Ας περιοριστεί στις εφημερίδες του δικού του χώρου, μήπως και κερδίσει κανένα CD.
H ζωή συνεχίζεται και το άρθρο με τίτλο «Μπορεί ο φεμινισμός να είναι γένους αρσενικού;» είναι κατ' εξοχήν πολιτικό. Αφιερώνουμε στον Ημερήσιο και τους συνεργάτες του την τελευταία φράση του άρθρου: «Πριν δουλέψουμε με την κοινωνία, έχουμε να κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας».

Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜOΥ
ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Η Γραμματέας
ΣOΦΙΑ ΑΡΑΒOΥ-ΠΑΠΑΔΑΤOΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου