Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κατάληψη πεζοδρομίου


Στο πεζοδρόμιο του οικοδομικού τετραγώνου του Ξενία που βρίσκεται επί της οδού Χαροκόπου έχει τοποθετηθεί κοντέινερ της εταιρείας Μαρούλης Α.Ε. που ακριβώς απέναντι κατασκευάζει ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα.

Προφανώς το κοντέινερ εξυπηρετεί ως γραφείο της εταιρείας όμως το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο έχει δοθεί άδεια από το Δήμο Αργοστολίου για την κατάληψη του πεζοδρομίου.




Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που παρατίθενται, το κοντέινερ καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος του πεζοδρομίου και δεν αφήνει καθόλου ελεύθερο χώρο ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους πεζούς. Ακόμη και στα 20 περίπου εκατοστά που μένουν ελεύθερα (και θα μπορούσε (?) κάποιος να περπατήσει σαν τον κάβουρα και με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχει βαριά μορφή ανορεξίας για να χωρέσει) έχει τοποθετηθεί ένα μπέτινο σκαλί για να διευκολύνει την είσοδο στο "γραφείο".


Έτσι ο πεζός που περπατάει τη Χαροκόπου στον πρωινό ίσκιο των δέντρων του  Ξενία διαπιστώνει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι πρέπει να βγει στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα του δρόμου, εκεί που κανονικά κυκλοφορούν μόνο οχήματα. Και φυσικά με κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα, αφού το σημείο βρίσκεται πάνω σε στροφή και ο δρόμος έχει αρκετή κίνηση από αυτοκίνητα και λεωφορεία (συμπεριλαμβανομένης της αστικής συγκοινωνίας).

Εκείνο που πραγματικά απογοητεύει τον όποιο δημότη Αργοστολίου ασχοληθεί με το γεγονός, είναι ότι στο κτήριο του Ξενία που βρίσκεται πίσω από το κοντέινερ στεγάζεται η Δημοτική μας Αστυνομία. Ναι, αυτή που κάνει κάθε τρεις και λίγο βγαίνει βόλτα στην παραλία για να ελέγξει αν πληρώσαμε για να παρκάρουμε, αλλά προφανώς δεν ασχολείται ούτε με το τι γίνεται στο σπίτι της. Ο δε αντιδήμαρχος κ. Σαμούρης ο οποίος ασχολείται και με τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας αρκείται στο να τα λέει με τους ιδιοκτήτες και  εργολάβους της υπερκατασκευής, όμως πρέπει να απαντήσει αν υπάρχει κάποια άδεια για την τοποθέτηση του κοντέινερ σε εκείνο το σημείο και επίσης τις προδιαγραφές της κατάληψης με τις οποίες αποκλείστικαν οι πεζοί από τη χρήση του πεζοδρομίου.

Δεν θα έπρεπε να υπάρξει ελεύθερος χώρος τουλάχιστον 80 εκατοστά, ώστε να μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος? Ίσα - ίσα που το κοντέινερ τοποθετήθηκε ακριβώς μπροστά μπασιά προς το οικόπεδο του Ξενία που εξυπηρετούσε την είσοδο οχημάτων εντός αυτού. Αλλά προκειμένου να εξυπηρετήσουμε γνωριμίες και ψήφους ας πάει και το παλιάμπελο...

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι το έργο κινείται με σχετικά ργούς ρυθμούς και προβλέπεται ότι το κοντέινερ θα μείνει εκεί για αρκετά χρόνια. Ποιος ξέρει, όσως μετά από καιρό να μονιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση και πιθανότατα να πάρει και άδεια περιπτέρου απ΄οτο Δήμο. Δεν αργούν οι εκλογές κύριοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι , σύμβουλοι κλπ. Σύντομα θα σταματήσει η αυτοδιοίκηση να σας απασχολεί και θα γυρίσετε στις δουλειές σας.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/8/10 10:22

    Μακάρι να γυρίσουν στις δουλειές τους αλλά δε το βλέπω, κατι τέτοιοι βρίσκουν τρόπο και χώνονται στα πράγματα, άλλωστε είναι γνωστό και το σχετικό ρητό....οι φελοί και τα σκατα...επιπλέουν!!!!
    Όσον αφορά το κοντέινερ και την κατάληψη του πεζοδρομίου,εγω που είχα βάλει σκαλοσιές για να βαφτεί το σπίτι μου πλήρωσα 50€ για κάθε μέτρο σκαλοσιάς που εμπόδιζε το πεζοδρόμιο.(το πρόστιμό ισχύει για ένα μήνα, μετά πληρώνεις πάλι). Πιθανότατα ο εν λόγω κατασκευαστής να έχει πληρώσει τα αντίστοιχα... Αλλιώς δύο μέτρα και δύο σταθμά......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα δεν είναι αν έχει πληρώσει ή όχι, το θέμα είναι ότι έχει κλείσει το απέναντι πεζοδρόμιο από αυτό που χτίζει και το έχει καταστήσει άχρηστο για τους πεζούς. Και οι υπάλληλοι του δήμου του έκαναν χώρο για να το βάλει πιο άνετα. Τη μέρα που το τοποθετούσαν είχαν πάρει και τα αυτοκίνητά τους για να μην εμποδίζουν το γερανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το θέμα του κοντέινερ συζητήθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Τυχαίο? ... δεν νομίζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δαίμονας20/8/10 21:33

    Ετέθη το ζήτημα στο συμβούλιο, αλλά δεν απάντησε κανείς. Ειδικά ο κύριος αντιδήμαρχος μάλλον δεν πρέπει να είχε δει ποτέ του το κοντέινερ.

    Προφανώς δεν περνάει από εκείνο το δρόμο, προτιμάει το λιθόστρωτο που κάνει πιο καλό καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/8/10 09:54

    σίγουρα ο Δήμος έχει πάρει το φόρο από προσωπική εμπειρία έμενα για ένα μεγάλο κάδο για μπάζα που είχα έξω από το σπίτι μου πήρε 250 ευρώ για ένα μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή