Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Στις 21:00 η άφιξη για το Αναστάσιμο Φως στην Κεφαλονιά

Αύριο στις 18:30 θα αφιχθεί στην Αθήνα το Άγιο Φως το οποίο και θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, θα μεταβεί αύριο το πρωί, Μεγάλο Σαββάτο, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.
Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα το Αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ'.
Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Μετά την άφιξη του στην Αθήνα, θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.
Με την Olympic Air το Αναστάσιμο Φως τα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 20:45, στα Χανιά στις 22:10, στην Ρόδο και στην Κάρπαθο στις 20:00, ενώ στην Κεφαλονιά στις 21:00.
Την Κυριακή του Πάσχα, με έκτακτη πτήση της εταιρίας το Άγιο φώς θα μεταφερθεί στα Κύθηρα με ώρα άφιξης στις 11:15.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου