Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

154 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς τη ΔΕΗ Κεφαλονιάς για την δημιουργία Φωτοβολταϊκών πάρκων επί εδάφους, και Επί στεγών οικιών και κτισμάτων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Κατατέθηκαν συνολικά 154 αιτήσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων για την κάλυψη των αναγκών της ΔΕΗ σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από Φωτοβολταϊκά συστήματα.

Οι επόμενες ενέργειες είναι :

Πλήρης και σε βάθος έλεγχος στους φακέλους των αιτήσεων (κατά την κατάθεση γινόταν έλεγχος για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σε αυτή τη φάση θα ελεγχθεί η νομιμότητα των δικαιολογητικών).

Επίσκεψη της ΔΕΗ στα αγροτεμάχια και στα κτίσματα που έχουν δηλωθεί ως χώροι εγκατάστασης. Στην συνέχεια η ΔΕΗ θα κάνει -για κάθε αίτηση -ηλεκτρολογική μελέτη το κόστος της οποίας έχει ήδη πληρωθεί από τους αιτούντες με το παράλοβο των 600 περίπου ευρώ ανά αίτηση.Θα καταρτιστεί κοστολόγιο για την παροχή ρεύματος από την ΔΕΗ στο συγκεκριμένο χωράφι (πόσες κολώνες κλπ) καθώς και οι όροι σύνδεσης ΔΕΗ με χωράφι.Εγγραφη ενημέρωση των αιτούντων για το κόστος παροχής ρεύματος, 6μηνη προθεσμία για την απόφαση των επενδυτών και ιδιωτών αν θέλουν τελικά να προχωρήσουν στην επένδυση.

dete.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/5/12 16:56

    Οι αιτήσεις για φωτοβολταικα ήταν πάρα πολλές σε όλη την Ελλάδα κι αυτό δείχνει μεγάλη διάθεση του κόσμου να ασχοληθεί μ αυτά. Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να τα αναπτύξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή