Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Ποιοι απεργούν.

Ρολά κατεβάζει σήμερα, Τετάρτη, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ως διαμαρτυρία για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης- ψηφίστηκε χθες- που αλλάζει άρδην τις εργασιακές σχέσεις, ενώ παράλληλα «πλήττει» τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι με ενωτικούς αγώνες και δράση θα ακυρώσουν στην πράξη τις αντεργατικές ρυθμίσεις, θα αποκρούσουν τις επιθέσεις στα δικαιώματά τους. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, διευρύνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία».

Ποιοι απεργούν


Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί και συμβολαιογράφοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στην απεργία θα λάβουν μέρος και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία.

Κλειστές θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα οι τράπεζες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι, ενώ έπεται 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν, τέλος, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αλλά και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για πολλές ώρες τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ενώ προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι επιλέξουν το ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ,ΤΡΑΜ για τις μετακινήσεις τους. Επίσης, καθηλωμένα θα μείνουν τα αεροσκάφη της Olympic Air, Aegean, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Τέλος, δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων.

Συγκεκριμένα:

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο. Από τις 6.00 έως τις 24.00 θα λειτουργήσει το Τραμ.

Αεροσκάφη: Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις τόσο της Olympic Air όσο και της Aegean Airlines λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Οι ελεγκτές απεργούν από τις 00:01 της Τετάρτης ώς τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Τρένα: Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Πλοία: Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία καθώς θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου