Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κεφαλονίτικη Κρεατόπιτα!


Υλικά για 1 ταψί:

1 κιλό ζιγούρι ψαχνό καλά ξεκοκαλισμένο

1 φλιτζ του καφέ ρύζι για πιλάφι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζ του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1½ νεροπότηρο ντομάτες κονκασέ

λίγη φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη (εάν είναι η εποχή της)

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδοαλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο



Βήματα:

Κόβετε το κρέας με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο। Όταν γυαλίσει ρίχνετε τα κομματάκια του κρέατος. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να τραβηχτούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε τη ντομάτα κονκασέ, αλατοπίπερο και τη ματζουράνα. Προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε. Εάν η γέμιση είναι στεγνή συμπληρώστε λίγο νεράκι. Αφήστε τη να κρυώσει.

Λαδώστε 1 ταψί του φούρνου, βάλτε 3-4 φύλλα καλά λαδωμένα, αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 3-4 φύλλα. Χαράξτε τη πίτα και ψήστε τη στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα. Τρώγεται ζεστή.
Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου