Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εκλέχθηκε η Αραβέλλα Σιμωτά στη Βουλή της Ν.Υ.

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά, που κατάγεται από την Κεφαλονιά, εκλέχθηκε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας, ως υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος. Αναμενόταν να ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που θα γινόταν μέλος της Βουλής, επειδή δεν είχε κανένα αντίπαλο στις εκλογές.



Η Αραβέλλα Σιμωτά συμμετείχε από την εφηβική ηλικία της στα κοινά της Ομογένειας, αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Ενεργοποιήθηκε κυρίως μέσα από περιβαλλοντολογικούς φορείς και συνεργάστηκε με πολιτικούς της περιοχής, προωθώντας ζητήματα οικολογίας, παιδείας, υγείας και ασφάλειας.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εξασφάλισε την υποστήριξη όλων των στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος στην περιφέρειά της και η οικονομική στήριξη που είχε, κυρίως από Ελληνοαμερικανούς, ήταν τέτοια ώστε κανένας Ρεπουμπλικανός δεν θέλησε να σταθεί απέναντί της στις εκλογές. "Η βοήθεια της Ομογένειας ήταν συγκινητική και χωρίς αυτή θα ήταν πολύ δύσκολο να εκλεγώ", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιμωτά, σημειώνοντας ότι "τα τελευταία χρόνια, έχει αναβαθμιστεί περισσότερο η συμμετοχή Ελληνοαμερικανών στην πολιτική ζωή της Αμερικής. Όχι μόνο από πλευράς υποψηφίων, αλλά σε αρκετές περιφέρειες όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν υπολογίσιμη δύναμη". Τη θέση που κατέλαβε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης κατείχε για δέκα χρόνια ο ομογενής Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος εκλέχθηκε στην πολιτειακή Γερουσία.

ana-mpa

Προηγούμενο άρθρο: Μια Κεφαλονίτισσα στη βουλή της Νέας Υόρκης (17/9/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου