Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Εκκίνηση για τον πιο λαμπρό κλασικό μαραθώνιο.


Στις 9 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του 28ου Μαραθωνίου, που φέτος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα.
Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας, αθλητές, πολιτικοί, προσωπικότητες και καλλιτέχνες έδωσαν το παρών κατά την εκκίνηση, τόσο της κλασικής διαδρομής όσο και των αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ, που ξεκίνησαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Φέτος καταρρίπτεται και το ρεκόρ συμμετοχών καθώς περισσότερα από 20.000 άτομα αναμένεται να δώσουν το παρόν από 88 χώρες όλου του κόσμου, αθλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέχρι και από το Μακάου, τις Παρθένους Νήσους, τη Σρι Λάνκα και το Παλάου.
Στα 10 χιλιόμετρα θα τρέξει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε αγωνιστεί και πριν από 6 χρόνια. Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε μαραθώνιο, όπως και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν. Στα δέκα χιλιόμετρα έχει δηλώσει συμμετοχή ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ενώ ο ομόλογός του της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ -πιο τολμηρός- θα τρέξει στην κλασική διαδρομή.
Τις αντοχές τους θα δοκιμάσουν αρκετοί καλλιτέχνες και γενικότερα άνθρωποι του θεάματος, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μαρίας Μενούνος. Για όλους άλλωστε αποτελεί τιμή να τρέξουν τη κλασική διαδρομή στην οποία δοξάστηκε ο Σπύρος Λούης το 1896.

kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Στον αγώνα τρέχουν και πολλοί αθλητές απο το νησί μας! Ευχόμαστε καλή επιτυχία. Για αποτελέσματα μπείτε στην σελίδα:

    http://www.athensclassicmarathon.gr/marathon/IFrameResults.aspx?pagenb=98325

    ΑπάντησηΔιαγραφή