Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

2η Εβδομάδα Δημοσκόπησης των Σέστων

Σήμερα κλείσαμε και τη 2η εβδομάδα της δημοσκόπησης για τις εκλογές του Νοεμβρίου (http://tasesta.blogspot.com/2010/10/on-line.html). Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 1ης εβδομάδας είχαμε κάποια παρατράγουδα καθώς υπήρξε ένα ξαφνικό ενδιαφέρον ψηφοφόρων ενός εκ των υποψηφίων για το Δήμο Κεφαλονιάς να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία μας (http://tasesta.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html). Παρ' όλα αυτά η ψηφοφορία συνεχίζεται και όσο περισσότεροι λάβετε μέρος σε αυτή, τόσο γρηγορότερα θα εξαληφθεί αυτή η αλλοίωση.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι απαντήσεις των αναγνωστών στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίσετε για Δήμαρχο Κεφαλονιάς?"


Βλέπουμε τη σαφή "προτίμηση" στο Μιχαλάτο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το 14,1 στο 29,5%, ποσοστό όμως που εκτιμάται ως ιδιαίτερα αβέβαιο όπως προαναφέραμε. Ενδιαφέρον έχει ότι η αποχή έχει περιοριστεί από το 23,4% στο 15,6%, γεγονός που δείχνει ότι αποκτά ενδιαφέρον η εκλογική διαδικασία όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Στη συνέχεια υπολογίζουμε τα ποσοστά των υποψηφίων δημάρχων στο σύνολο των αναγνωστών που θα ψηφίσουν ώστε να έχουμε μια εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:



Στο ντέρμπυ αυτή την εβδομάδα παίζουν τρεις υποψήφιοι: Μιχαλάτος 35% (μόλις 18,4% την προηγούμενη εβδομάδα), Παρίσης 30,1% (34,7% την προηγούμενη εβδομάδα) και Κοτσιλίνης 25,2% (30,6% την προηγούμενη εβδομάδα). Ακολουθεί ο Γκιγκίνης με 8,7% (12,2% την προηγούμενη εβδομάδα). Λευκό δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 1,0% των αναγνωστών μας.

Η μάχη της περιφέρειας:
Στη συνέχεια ακολουθεί ο πίνακας με τις απαντήσεις στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίσετε για Περιφερειάρχη?":


Εδώ βλέπουμε μια αύξηση των ποσοστών του Μπεριάτου και του Σπύρου, μικρή μείωση των ποσοστών του Καλούδη αλλά και μείωση του ποσοστού της αποχής.

Ακόμη μια φορά, υπολογίζουμε τα ποσοστά των υποψηφίων περιφερειαρχών στο σύνολο των αναγνωστών που θα ψηφίσουν ώστε να έχουμε μια εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:




Έκλεισε η ψαλίδα μεταξύ Καλούδη και Σπύρου οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν με ποσοστά 34,1% και 25,0% αντίστοιχα, ενώ σήμερα έχουμε απόλυτη ισοβαθμία στο 30,1%.

Αρκετά ανέβηκε αυτή την εβδομάδα και ο Μπεριάτος με ποσοστό 16,4% έναντι 11,4% την προηγούμενη. Ο Γαλιατσάτος έπεσε ελαφρώς στο 12,3% (13,6% την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ ο Γουλής παρέμεινε στο 6,8%.

Περιορίστηκε και το ποσοστό των λευκών ψήφων στο 4,1% (6,8% την προηγούμενη εβδομάδα). Συνεχίζει όμως το ποσοστό να είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το Δήμο Κεφαλονιάς (1%), που συνεχίζει να επιβεβαιώνει την απογοήτευση σε σχέση με το ρόλο της Κεφαλονιάς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σημειώνουμε μια ακόμη φορά ότι τα ποσοστά της περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφορούν το εκλογικό σώμα της Κεφαλονιάς μια που οι αναγνώστες μας είναι κατά βάση Κεφαλονίτες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδεικτικά του εκλογικού αποτελέσματος στην ευρύτερη Περιφέρεια.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν έχει ακολουθηθεί κάποια επιστημονική μέθοδος δημοσκόπησης. Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν μόνο τις προτιμήσεις των αναγνωστών των Σέστων που επέλεξαν να ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου