Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Με λουκέτα απειλούν οι βενζινοπώλες. Αυτόφωρο για όσους δεν τηρούν το πλαφόν.

Με λουκέτα απειλούν οι βενζινοπώλες σε πολλούς νομούς της χώρας, αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες φορηγών και βυτιοφόρων εξακολουθούν να «πολιορκούν» την Αθήνα.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προχώρησε στην επιβολή πλαφόν μέχρι την Κυριακή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών για αδικαιολόγητες τιμές στα καύσιμα τις προηγούμενες ημέρες. 

Μάλιστα στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι πρατηριούχοι που πωλούν καύσιμα με καπέλο, σύμφωνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προς τις εισαγγελίες όλης της χώρας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητεί να μεριμνούν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών για την πιστή εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και σε περίπτωση παράβασής της να συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων και να οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Στον εισαγγελέα έχουν ήδη οδηγηθεί 10 ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, οι οποίοι πωλούσαν καύσιμα με καπέλο, κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν σε 54 πρατήρια στην Αττική.



in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου