Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κλειστό παραμένει το ειδικό σχολείο στα Φαρακλάτα

Κλειστό παραμένει το μοναδικό ειδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά, δύο βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στα Φαρακλάτα, ένα σχολείο που ιδρύθηκε με παρουσία των αρχών, πολλές κορδέλες και δηλώσεις και σήμερα βρίσκεται εγκαταλειμμένο.


Το σχολείο έχει μετατραπεί σε αποθήκη με εκτεθειμένα αντικείμενα, που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα για τους μικρούς μαθητές. Η αποθήκη έγινε τουαλέτα... Υπάρχει και θέμα υγιεινής. Οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί φορείς και οι πολιτικοί παράγοντες που είχαν δεσμευτεί να "ρυθμίσουν" το σχετικό πρόβλημα μετακυλίουν την ευθύνη ...στους πολιτιστικούς/αθλητικούς συλλόγους της περιοχής!!! Ακόμη παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη μεταφορά των μαθητών.

Τα εργαστήρια του σχολείου είναι φτιαγμένα - όλα μα όλα - από χορηγίες ιδιωτών και από προσωπική δουλειά των εκπαιδευτικών. Δεν έχει γίνει καμία προμήθεια ούτε καν για στοιχειώδη εξοπλισμό νεοϊδρυθέντος σχολείου (βιβλιοθήκη, καθίσματα, έδρα, εποπτικά είδη κλπ.). Στη σχολική επιτροπή "δεν υπάρχει δεκάρα" αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί σε αυτή ούτε καν τα ψίχουλα των 4.300 ευρώ που της αναλογούν. Πέρσι στο σχολείο "έκοψαν" το τηλέφωνο. Βιβλία ειδικής αγωγής δεν υπάρχουν και τα πάντα βγαίνουν σημειώσεις και φωτοτυπίες. Οι μαθητές φέρνουν το φωτοτυπικό χαρτί από το σπίτι, ενώ σοβαρές είναι οι ελλείψεις προσωπικού (εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών, γυμναστής, μαθηματικός, μουσικός, φιλόλογος, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, σχολικός νοσηλευτής, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτής).

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου