Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η κινητοποίηση ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Από νωρίς το πρωί έχουν κλείσει το Σύνταγμα, ενώ απειλούν ότι από τις 12:00 θα αποκλειστούν εθνικές οδοί και δρόμοι από τα παραταγμένα φορτηγά.

Αρκετοί μεταφορείς παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συγκεντρωμένοι μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Από νωρίς το πρωί έκλεισαν το ρεύμα ανόδου της Βασ.Σοφίας από την Αμαλίας μέχρι την Ακαδημίας, στα ανθοπωλεία, και στη συνέχεια απέκλεισαν την Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή και έως τη Συγγρού. Στο σημείο επικράτησε ένταση, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν συνεργείο της ΝΕΤ και έριξαν κάτω την τηλεοπτική κάμερα.

Οι μεταφορείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Γ.Πασπάτης δήλωσε ότι στις 12:00 όπου υπάρχουν παραταγμένα φορτηγά θα κλείσουν δρόμοι.

Ο κ. Πασπάτης έκανε λόγο για συλλογική απόφαση των μεταφορέων και σημείωσε πως η κίνηση του αποκλεισμού θα γίνει σε εθνικές οδούς ανά την Ελλάδα και όπου βρίσκονται τα φορτηγά παραταγμένα. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κίνηση ΙΧ οχημάτων από μία λωρίδα κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο γγ του Πανελλήνιου Συνδέσμου  Χερσαίων και Εμπορευματικών ΜεταφορώνΓ.Κολιούσης άφησε να εννοηθεί ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Δήλωσε πως η συντονιστική επιτροπή των μεταφορέων θα συνεδριάσει το βράδυ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.



in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου