Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Οι κτηνοτρόφοι ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις

Απλήρωτοι παραμένουν 595 μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι στην Κεφαλονιά (δηλαδή τα 2/3 του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού) καθώς δεν έχει ακόμη καταβληθεί εδώ και μήνες η εξισωτική αποζημίωση που δικαιούνται.
Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς τα τελευταία χρόνια η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχει καταφέρει συντριπτικά χτυπήματα σε βάρος τους.
Συγκεκριμένα, υλοποίησαν την επιταγή της ΕΕ για «πράσινη ανάπτυξη», σχεδίασαν την ΚΥΑ για τον Αίνο και έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο στο όνομα τάχα της «προστασίας» και της «ανάδειξης» του εθνικού δρυμού επιδιώκοντας την εκχώρησή του, μαζί με άλλους ορεινούς όγκους του νησιού, σε μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα (ανεμογεννήτριες, τουριστικές υποδομές κ.ά.) με αποτέλεσμα να μειώνονται δραστικά οι βοσκότοποι.
Εκλεισαν τα σημερινά σφαγεία (Ληξούρι και Αργοστόλι) με πρόσχημα τις ελλείψεις που δημιούργησε η σκόπιμη και διαχρονική εγκατάλειψή τους από τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς σφαγεία, και οι κτηνοτρόφοι στο έλεος του «νόμου», να σφάζουν παράνομα κάτω από τα δέντρα για να μη χαθεί εντελώς ο κόπος τους.
Εβγαλαν παράνομη και δεν προστάτεψαν με κάθε μέσο και με κάθε αναγκαία υποδομή, την παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής και ποιοτικά αναγνωρισμένης Κεφαλονίτικης «Φέτας».
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την κυβέρνηση να καταβάλει αμέσως τις χρωστούμενες αποζημιώσεις στους αγρότες και να σταματήσει να τους κοροϊδεύει. Τονίζει επίσης, ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι άρρηκτα δεμένος με το «νήμα» των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων. Γι' αυτό, καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να οργανωθούν, να αγωνιστούν για ριζικές πολιτικές λύσεις στα προβλήματά τους γενικότερα, αλλά και τώρα που παίζονται νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου