Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φωτιά κοντά στα Βλαχάτα



Δυστυχώς για ακόμα ένα καλοκαίρι, το νησί μας πλήττεται απο φωτίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετά μεγάλη εστία στο βουνό πάνω απο τα Βλαχάτα. Ας ελπίσουμε να τεθεί υπο έλεγχο σύντομα, καθώς τα αεροπλάνα σε λίγο θα σταματήσουν να επιχειρούν λόγω της νύκτας, οπότε η κατάσταση θα γίνει δυσκολότερη. Στην περιοχή πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι και ο καπνός έχει φτάσει μέχρι χαμηλά στις πλαγιές του βουνού.

Οι photos έχουν τραβηχτεί στα Περατάτα

Ενημέρωση: υπάρχουν δύο μέτωπα, στα Σιμωτάτα και τα Βλαχάτα. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση με πουρνάρια, σχοίνα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν όμως αποσυρθεί λόγω του σκότους. (Τα Σέστα, ΑΠΕ)

2 σχόλια:

  1. Η φωτιά πριν από περίπου μία ώρα είχε φτάσει στα όρια του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Ελπίζουμε να έχει τεθεί υπό έλεγχο γιατί μια πυρκαγιά στο δρυμό θα ήταν ολέθριο πλήγμα για τη φυσική ομορφιά, χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/10 21:13

    τι να λέμε ρε παιδιά τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο, κάποιοι έχουν συμφέρον απο αυτό το πράγμα, οικοπεδάκια, βοσκοτόπια και δε ξέρω και εγω και τι άλλο....να δούμε που θα φτ΄σει αυτή η κατάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή