Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας ότι στα νησιά της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς διαπιστώθηκε ένα ακόμη κρούσμα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι καλοντυμένοι και ευπαρουσίαστοι άνδρες και γυναίκες υποστηρίζουν ότι είναι εκπρόσωποι του Οργανισμού μας και ζητούν χρήματα, δήθεν, για να ενισχυθεί οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για ομάδα 9 ατόμων που μετακινούνται με τροχόσπιτο έχοντας μαζί τους ένα μωρό. Τα άτομα αυτά κινούνται με περισσό θράσος καθώς φιλοξενήθηκαν στην οικία ανύποπτου κατοίκου στην περιοχή Αϊ Γιάννη Λευκάδας, επωφελούμενοι της ευαισθησίας και της καλοσύνης του. Για την υπόθεση αυτή, έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Αρχές Λευκάδας και Κεφαλονιάς προκειμένου να αναζητήσουν τους επιτήδειους που αποσπούν χρηματικά ποσά σε βάρος ανυποψίαστων συνανθρώπων μας. Πιθανά πρόκειται για την ίδια σπείρα ατόμων τα οποία και στο παρελθόν έχουν δράσει σε βάρος του Οργανισμού μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στο συγκεκριμένο περιστατικό. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.

Σημειώνει, ακόμη, ότι στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Οργανισμού και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν εράνων, κληρώσεων κ.ά. Σχετικά, έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος έχει δώσει εντολή στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας για τη διεξαγωγή ερευνών που αφορούν τις υποθέσεις οικονομικής εκμετάλλευσης του ονόματος του Οργανισμού μας.

Προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Τέλος, θα ήθελε να διατυπώσει τον έντονο προβληματισμό του για το πώς είναι δυνατόν να αναπτύσσουν δράση, επί χρόνια, οργανωμένα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των συνανθρώπων μας και ενεργούν σε βάρος των παιδιών που μας έχουν ανάγκη, αν και είναι γνωστός ο τόπος, ο τρόπος και η δεδομένη χρονική στιγμή που λαμβάνει χώρα η παράνομη αυτή δράση τους.

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=50&newid=639

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου