Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Μύκονος: ο ακριβότερος προορισμός της Ευρώπης

Ούτε η φετινή κρίση στάθηκε ικανή, για να μειωθούν οι τιμές στη Μύκονο. Μάλιστα το Κυκλαδίτικο νησί αναδείχθηκε σύμφωνα με έρευνα μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στις τιμές των ξενοδοχείων 23 Ευρωπαϊκών χώρων, ως ο ακριβότερος προορισμός της Γηραιά Ηπείρου ξεπερνώντας ακόμη την Μαγιόρκα, την Ίμπιζα, τα Κανάρια Νησιά και την Γαλλική Ριβιέρα, αφού η μέση τιμή δωματίου φθάνει τα 243 ευρώ.

Ο ALPHA επικοινώνησε με ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στο κοσμοπολίτικο νησί και κατέγραψε εξωφρενικές τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Σε ξενοδοχείο λοιπόν 5 αστέρων διαθέσιμο δωμάτιο με θέα θάλασσα υπάρχει μετά τις 22 Αυγούστου και η τιμή του ανέρχεται στα 495 ευρώ τη βραδιά χωρίς ημιδιατροφή, η οποία χρεώνεται εξτρά 60 ευρώ το άτομο την ημέρα. Σύμφωνα μάλιστα με την υπεύθυνη, η τιμή των 495 ευρώ είναι η καλύτερη, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα ήταν 550 ευρώ. Η έρευνα του Ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού οργανισμού έδειξε ωστόσο, ότι παρά την πτώση των τιμών στα ξενοδοχεία όλης της Ελλάδας λόγω οικονομικής κρίσης, η Μύκονος αύξησε τις τιμές της κατά 2% σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο και κατά 79% σε σχέση με τον Ιούλιο.

Επικοινωνώντας με άλλο ξενοδοχείο 4 αστέρων πληροφορηθήκαμε ότι η τιμή ενός δίκλινου deluxe δωματίου με θέα στον κήπο είναι 320 ευρώ και με μία έκπτωση πέφτει στα 260 ευρώ, η τιμή ενός δίκλινου δωματίου με θέα στη θάλασσα είναι 350 ευρώ και με μία έκπτωση πέφτει στα 280 ευρώ και η τιμή ενός executive δωματίου με θέα στην θάλασσα είναι στα 300 ευρώ. Όπως φαίνεται λοιπόν, καλύτερα να φτιάξει κανείς βαλίτσες για εξωτικούς προορισμούς, αφού οι τιμές εκεί σε σχέση με την Μύκονο είναι πολύ φθηνότερες. Στη Μαγιόρκα το δίκλινο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων ξεκινάει από τα 100 ευρώ με ημιδιατροφή, στη Γαλλική Ριβιέρα από 140 ευρώ με ημιδιατροφή, στα Κανάρια Νησιά από 60 ευρώ με ημιδιατροφή, ενώ στο Μπαλί οι τιμές ξεκινούν από τα 70 ευρώ με πρωινό και φθάνουν στα 120 ευρώ με ημιδιατροφή.

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η Μύκονος είναι πιο «τσουχτερή» στις τιμές της ακόμα και στα απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε σχέση με τα νησιά του Ιουνίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Ο ALPHA επικοινώνησε με ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων στη Μύκονο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η διανυκτέρευση κοστίζει 100 ευρώ χωρίς πρωινό. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA ο υπεύθυνος πωλήσεων ταξιδιωτικού πρακτορείου Κώστας Διαθεσόπουλος «μπορείς να βρεις δωμάτια σε 4 ή 5 αστέρων ξενοδοχεία στη Ρόδο, τα Χανιά, την Κω ή την Κεφαλλονιά σε τιμή 100 ευρώ με ημιδιατροφή και να πληρώσεις τα ίδια λεφτά στις Κυκλάδες, στη Μύκονο ή την Σαντορίνη, για ένα απλό δωμάτιο χωρίς πρωινό».

Πηγή: ALPHA
Ρεπορτάζ: Β. Χαντζή, Ν. Σικόλα
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

2 σχόλια:

  1. Να' ναι καλά το promotion που γίνεται από το Μάρτη σε όλα τα κανάλια για το πόσο διασκεδαστικά περνάμε στη Μύκονο. Τι λέτε για Μαγιόρκα, Ιμπίθα και Ριβιέρα, ... ΜΥΚΟΝΟΣ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/8/10 21:57

    Ευτυχώς που δημοσιευουν κάποιοι και τίποτα για τα άλλα νησιά, γιατι όλο τη Κεφαλονια λένε ακριβή...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή