Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αυξάνονται δραματικά οι τιμές των καυσίμων

Το ένα ρεκόρ πίσω από άλλο καταρρίπτει η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, λόγω του ντόμινο εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα μετά τις αναταραχές στη Λιβύη που «πυροδοτούν» αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Σήμερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στο 1,628 ευρώ ανά λίτρο, τιμή που είναι αυξημένη κατά σχεδόν δύο λεπτά το λίτρο, σε σχέση με την αρχή του μήνα, οπότε και κυμαινόταν στο 1,61 ευρώ. Σύμφωνα με τον πανελλαδικό μέσο όρο στα τέλη του Ιανουαρίου, η τιμή της βενζίνης είχε αγγίξει το 1,635 ευρώ. Μιλώντας μάλιστα με πρατηριούχους, μας εξήγησαν ότι δεν αποκλείεται αύριο η τιμή της αμόλυβδης να φτάσει στο 1,80 ευρώ ανά λίτρο.

Η διακύμανση ξεκινά από το 1,513 ευρώ ανά λίτρο (ελάχιστη τιμή στο νομό Πέλλας) και φτάνει ακόμη και το 1,85 ευρώ ανά λίτρο (μέγιστη τιμή στο νομό Κεφαλονιάς).

Μετά το νομό της Κεφαλονιάς (μέση τιμή 1,753 €/λίτρο) ακολουθεί ο νομός Λασιθίου (1,727 €/λίτρο), Ρεθύμνης (1,726 €/λίτρο), Σάμου (1,706 €/λίτρο), Χίου (1,705 €/λίτρο) και Κυκλάδων (1,704 €/λίτρο). 

Μεταξύ των συγκριτικά «φθηνότερων» νομών συγκαταλέγονται ο νομός Θεσσαλονίκης (1,595 €/λίτρο), η νομαρχία Αθηνών (1,598 €/λίτρο) και ο νομός Ημαθίας (1,6 €/λίτρο). 

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων παραμένουν τα νησιά. Οι πέντε ακριβότεροι νομοί είναι κατά σειρά Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος και Κυκλάδες. Στον αντίποδα οι φθηνότεροι Νομοί είναι Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ημαθία, Πέλλα και Ανατολική Αττική.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου